Connect with us

Nyheter

Bluesrock-legenden reddet av donor: – Nå smiler livet til Norgesaktuelle Walter Trout

Published

on

Foto: Ole Iversen
(photo credit: Ole Iversen – Walter Trout sammen med sin kone Marie og deres tre sønner)

Saken er skrevet av Tove Andersson 

Walter Trout, som har fått livet i gave, kommer ut med 180 gr. vinyl og dobbelt-cd «ALIVE In Amsterdam» (Mascot/Provogue) 17. juni – og i august står han på scenen under Notodden Blues Festival for å takke for livet – igjen.

Nå er Walter og hans danske kone, Marie, beskyttere for Organdonation – ja tak!, en dansk organisasjon som fremmer informasjon om hvordan og hvorfor man bør bli donor på samme måte som den norske organisasjonen Organdonasjon.no.

Historien er kjent: Walter Trout gjennomgikk en dramatisk sykdomsperiode og fikk gjennomført en levertransplantasjon, blant annet med økonomisk hjelp fra norske tilhengere. Det er noe den amerikanske gitarguruen aldri vil glemme.

 

«LIVE in Amsterdam» er en samling av de 16 beste låtene, innspilt i Amsterdams Royal Theatre Carré.

– We were rocking,- remembers Trout of the comeback concert captured on «ALIVE in Amsterdam». – If people are expecting a laid-back show, that`s not what they`ll get. This is potent stuff, – Walter Trout

Han er en kriger som har kjempet seg tilbake til gitaren, gitaren som han overhode ikke klarte å spille på under sykdomsperioden.

I 2014 fikk Trout ny lever. Kone og manager Marie (Brændegard) Trout la ut hele sykehistorien, håp, kjærlighet og fortvilelse på en blogg da mannen kjempet for livet. Ingenting var utelatt. Frykten, motgangen, nedturene, håpet og det som blir et eget språk blant nære: om blodoverføringer, blodverdier, mat via sonder og komplikasjoner. Kona Marie hadde åpenhjertig blogget om hele sykdomsperioden. 

– Der var stor mangel på organer … med is i blodårene fant jeg ut at mange døde mens de stod på ventelisten. Jeg kan slett ikke forklare, hvor smertefullt det var å leve med den vissheten, at min mann kunne reddes, men at vi ikke kunne vite, om han var en av de heldige, den som ville motta et donororgan i tide. Walter var nær døden flere ganger mens vi ventet og vi bodde i mange måneder på forskjellige sykehus hvor vi motløshet og håpløshet som ikke kan beskrives», forteller Marie til den danske organisasjonen.

På den danske nettsiden ( her ) forteller paret om sin «reise».

Det ble nytt album «The Blues Came Callin`» med 10 nyskrevne låter året han feirer 25 år som artist. I oktober i fjor kom albumet med den treffende tittelen «Battle Scars», på Mascot Label Group`s Provogue Records. Nå er den tøffeste perioden i livet over. Det strømmer fin musikk ut av mannen, toner ut av gitaren og tekstene er nærere enn noensinne. På albumet får man Luther Allison cover «I`m Back»  B.B. King hyllesten «Say Goodbye To The Blues» og låter fra «Battle Scars», som den rocka «Almost Gone»På «Rock Me Baby» har den stolte trebarns-faren med seg sønnen Jon som han også hentet fram på scenen i Tromsø. Andre låter på albumet er «The Love That We Once Knew» og «Marie`s Mood». 

– You can hear that a guy yells out for «Marie`s Mood»,- he laughs. I actually hadn`t planned on doing that one, – Walter Trout

Når han valgte å komme til Norge igjen i fjor, var det for å takke fansen i Trømsø og Harstad, over 50 kg lettere og merket av livet. Når han nå kommer til Telemark 4.- 7. august, er det altså med nytt album og utmerkelsen «Song of the year» og «Rock Blues Album» of the Year i bagasjen. Et nytt organ har også bidratt til å gi bluesrocken nytt liv.

Continue Reading
Advertisement