Connect with us

Rock

Lytt til hele det nye U2 albumet!

Published

on

I forbindelse med gårsdagens mye medieomtalte lanseringen av bl.a. den nye Apple iphone 6 og iphone 6 pluss ble også U2s nye studioalbum «Songs Of Innocence» overraskende sluppet.

Lanseringen var tydeligvis et nøye planlagt samarbeidende PR kick mellom U2 og Apple.

Samarbeidet mellom Apple og U2 begynte allerede for 10 år siden som i perioden har inngått samarbeid for bl.a. TV-reklame, den første spesialutgave iPod, og (PRODUCT) RED. I forbindelse med lanseringen av U2s nye studioalbum gir Apple bort albumet gratis til alle sine ca. 500 millioner itunes Store-kunder som da vil være tilgjengelig for gratis nedlasting frem til 13. oktober 2014.

Her kan du lytte til samtlige albumlåter:

Albumet «Songs of Innocence» har sine røtter i bandets tidlige og livslang påvirkninger, inkludert Ramones, Bob Dylan og The Clash, samt sine formative år i Dublin og deres transformative pilegrimsreise til California. Det er en samling av låtskriving og musikk basert på tid og livserfaringer. Dette er den største plateslipp i musikkhistorien, og på en måte som tidligere aldri har blitt utført.

At U2 og deres plateselskap velger å lansere albumet på denne måten er utvilsomt et resultat av hvordan albumsalget har endret seg gjennom de siste årene der bl.a. streaming har fått en voldsom vekst på bekostning av fysisk albumsalg. Resultatet for hvor vellykket økonomisk denne kreative markedsføring vil være for band og plateselskap skal bli spennende å følge med på fremover. Det samme gjelder hva en slik «gratis» utgivelse vil bety for albumets listeplassering på de ulike albumlister. Om dette betyr at U2 topper listene verden over, så mister også samtidig de tradisjonelle albumlistene som bl.a. Billboard (US), Official Albums Chart (UK) og VG Lista her hjemme all troverdighet. Tidligere i år ble det kjent at Tom Petty And The Heartbreakers «gav vekk» sitt siste album «Hypnotic Eye» til samtlige som kjøpte konsertbilletter ved lanseringstidspunktet. På denne måten toppet også albumet overraskende hitlisten Billboard 200. Ser vi begynnelsen på slutten for de tradisjonelle hitlistene?

Les også: Tom Petty & The Heartbreakers topper Billboard 200

Følg med på Rockman fremover for oppdaterte nyheter om U2a nye album og andre spennende musikknyheter!

Sjekk også ut den fete oversikten Tidenes Beste Albumutgivelser og flere spennende albumnyheter: trykk her

 #RMALBUMNYHETER

Continue Reading
Advertisement