Connect with us

Musikk

Kinopremiere 30. juni: – Se trailer til dokumentaren om Frank Zappa, en av rockens aller største genier

Published

on

Photo: Movie poster "Zappa" 2021

30. juni er det klart for premiere på norske kinoer for filmen «Zappa». En meget spennende dokumentarfilm som anbefales for alle rockeelskere med rockehistorisk interesse. Komponist, musiker, gitarist, sanger, opprører og revolusjonær. Frank Zappa var en mann med mange talenter, som i løpet av sitt korte liv klarte å sette dype spor.

Her kan du se offisiell trailer til den kommende filmen:

Dersom du spør en rockeartist om inspirasjonskilder, så vil Frank Zappa i de fleste tilfeller nevnes som en av de viktigste enten direkte eller indirekte. For yngre artister så vil nok kanskje den indirekte påvirkning og inspirasjon være mest gjeldende. Ikke så rart når vi snakker om en av tidenes mest betydningsfulle og kreative artist, gitarist, låtskiver, komponist, lydteknikker og plateprodusent som har hatt direkte innflytelse og inspirasjon til band og artister som bl.a. Alice CooperJohn Frusciante (Red Hot Chili Peppers), Paul McCartney og inspirasjon til det historiske betydningsfulle The Beatles albumet «Sgt. Pepper Lonely Hearts Club Band»,Black SabbathMike Portnoy (Dream Teather), Warren DeMartini (Ratt), Steve Vai, Strapping Young LadSystem of a DownClawfingerDevin Townsend osv. osv….

Les også: Musikkgeniet Frank Zappa

For Alice Cooper så signerte han også en platekontrakt på 3 album via sitt eget plateselskap Straight Record og var i den forbindelse en stor inspirasjon og bidragsyter for Alice Cooper og hans musikalske fremtid..

Les mer og se filmklipp om Frank Zappa og Alice Cooper i tidligere omtale

Med ubegrenset tilgang til Zappa-familiens eget materiale og gamle arkivopptak, utforsker «Zappa» privatpersonen bak den verdenskjente musikeren som aldri gikk av veien for å skape politisk turbulens i samtiden. Alex Winter snakker med Franks enke Gail Zappa og flere av Franks musikalske samarbeidspartnere, deriblant Mike Keneally, Ian Underwood, Steve Vai, Pamela Des Barres, Bunk Gardner, David Harrington, Scott Thunes, Ruth Underwood, Ray White osv.

“Frank Zappa var ikke bare et kreativt geni, men også en stor og veltalende tenker, som satte ord på samtidens galskap med usedvanlig tydelighet og glimt i øyet. En utpreget individualist som levde og arbeidet blant usedvanlige mennesker i en viktig tid. ZAPPA er ikke først og fremst en mimrefilm, men en høyst aktuell utforsking av en mann hvis verdensbilde, kunst og politiske synspunkter var langt forut for sin tid, og den er høyst relevant for vår egen urolige tid”Alex Winter, regissør

Internasjonal distributør er Piece of Magic Entertainment.

Mer informasjon om filmen og hvor filmen vises kan du se her

Hva er dine Frank Zappa favorittlåter/ album?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook

Grunnlegger, eier, utgavesjef og redaktør for musikkmagasinet Rockman.no - E-mail: knuteirik@rockman.no

Continue Reading
Advertisement