Connect with us

Rock

Jimi Hendrix gitar kan oppnå over 7 millioner på auksjon!

Published

on

En 1964 Stratocaster som Jimi Hendrix brukte på hans tidligste turnè med sitt band Jimi Hendrix Experience er ventet å bringe inn et sted mellom £ 400 000 til £ 600 000 (ca 7 millioner norske kroner) når den går «under hammeren» på auksjon 1. april 2015.

Ted Owen & Co. auksjon i London håndterer salget av gitaren på vegne av Leon Hendrix (Jimi Hendrix sin bror) som fikk har fått den fra ham 12. februar 1968 dagen Jimi spilte Seattle Center Arena.

Leon har en interessant historie om hvordan han kjøpte instrumentet: «Når Jimi kom hjem til Seattle med bandet sitt for første gang i 1968 møtte vi alle i familien ham på flyplassen. Samme kveld spilte han på Senter Arena. Mange av familien var backstage og vi ventet på Jimi og bandet før til skulle gå på scene slik at vi kunne røyke litt gress og ha et par minutter sammen for oss selv. … Han spurte meg om jeg hadde fått startet et band. Jeg hadde glemt at jeg hadde fortalt ham over telefonen tidligere at jeg gikk litt rundt å tenkte på det. Jeg var ganske sjenert for å svare på det, noe som fikk ham til å le. Han hadde minst tre gitarer som var klar til å brukes på scenen. En av dem varmer han opp med og en annen lå i en åpne kasse på gulvet. Han spurte meg om jeg hadde en gitar, og jeg sa nei. Da sa han:

«Go ahead and take it. You don?t have to learn to play it now if you don?t want to, but I want you to have it.» – Jimi Hendrix

Gitaren han fikk var den som lå i den åpne kassen.

?I?ve always remembered that part, because it made me feel like I couldn?t say no. That was Jimi.? – Leon Hendrix

Leon har eid og brukt gitar siden den gang. Gitaren er satt opp for høyrehendt spiller og kommer med den opprinnelige saken som Jimi brukte på turné. Ifølge auksjonshuset eier Ted Owen, har Leon helsemessige problemer og trenger kontanter.På grunn av juridiske uenigheter har Leon aldri mottatt en eneste krone fra Jimi Hendrixs dødsbo, selv om han i følge Owen er den eneste overlevende direkte slektningen. Leon er syk og ikke i beste velgående. Det er derfor han har bestemt seg for å selge nå. Budgivning vil starte på £ 200 000-ca $ 300.000. For mer informasjon: LiveAuctioneers.com.

For å lese den spennende historien om gitarlegenden Jimi Hendrix: trykk her >

Sjekk også ut den fete oversikten Tidenes Beste Albumutgivelser og oversikt over spennende albumnyheter!

#RMBLUES

Continue Reading
Advertisement