Connect with us

Musikk

Hør hard rock legenden Jorn (Lande) sitt sterke låtbidrag til MGP delfinale på NRK fk. lørdag

Published

on

Skjermdump av video "JORN - Faith Bloody Faith (official music video)" publisert på YouTube

Mandag denne uken kom den overraskende nyheten om at hard rock legenden Jørn Lande, kjent under artistnavnet Jorn, skal delta i årets Melodi Grand Prix under den første delfinalen som gjennomføres i morgen lørdag 16, januar og som sendes direkte på NRK fra kl. 19.50.

Låta «Faith Bloody Faith» som er Jorn sitt MGP bidrag kan høres her:

Låta har Jorn skapt i samarbeid med Åge Sten Nilsen (Ammunition, Wig Wam), Eirik Renton (Trollfest, Urgehal) og Kjell Åge Karlsen (Chrome Division). Han deler scenen under MGP med sine medmusikanter Kjell Åge Karlsen, Øyvind Strønen (Souls Of Tide) og Eirik Renton.

Hva synes du om låta?

Jørn Lande er en av Norges sterkeste rockevokalister, mest kjent som vokalist i det tyske metal-bandet Masterplan i perioden 2001 – 2006 og for sin solokarriere under artistnavnet Jorn. I tillegg har han gjennom årene jobbet med en rekke spennende prosjekter som bl.a. da han under den engelske High Voltage Festivalen i 2010 opptrådte sammen med Heaven & Hell som erstatter for Ronnie James Dio som hadde gått bort to måneder tidligere grunnet kreft.

Les også: Ronnie James Dio, en av rockehistoriens mest geniale vokalister

Dette sa Jorn på mandag når det ble kjent at han skulle delta i MGP:

Totalt skal iflg. NRK rekordmange 26 artister være med. 12 av disse konkurrerer i finalen, seks forhåndskvalifiserte og seks finalister stemt frem av publikum. Delfinalene som ble innført tidligere videreføres og den første av fem delfinaler er allerede i morgen lørdag.

Hver mandag blir fire nye artister presentert.

Disse deltar i finalen 20. februar:

  • TIX
  • Atle Pettersen
  • Stavangerkameratene
  • Kaja Rode
  • Rein Alexander
  • KEiiNO

Disse deltar i første delfinalen 16. februar:

  • Stina Talling
  • Jorn
  • Blåsemafian feat. Hazel
  • Beady Belle

Gjennom årene har flere både norske og internasjonale rockeband deltatt i norske Melodi Grand Prix (MGP) og internasjonale Eurovision Song Contest der det finske hard rock/ heavy metal bandet Lordi som vant den internasjonale finalen med låta «Hard Rock Hallelujah» i 2006 er den mest kjente. Her i Norge er nå Åge Sten Nilsen i ferd med å etablere seg som en rockens MGP veteran der han sammen med Wig Wam deltok første gang i Melodi Grand Prix i 2004 og kom på tredjeplass. Året etter deltok de igjen, denne gang med låta «In My Dreams» og vant den norske finalen. De deltok i den internasjonale finalen i Kiev og endte på niendeplass. Åge Sten Nilsen deltok også med bandet Ammunition i Melodi Grand Prix 2017 med låten «Wrecking Crew» og kom på andreplass i finalen. Av andre norske rockeband som har deltatt i norske Melodi Grand Prix kan nevnes metallbandet Keep of Kalessin som deltok i 2010 og var det første metal bandet som noen sinne hadde deltatt i den norske finalen. I 2013 deltok black metal bandet Gromth og tok med seg operasangeren Emil Solli-Tangen som vokalist der de oppnådde å komme til delfinalen.

Her kan du sjekke ut vår unike oversikt over alle norske aktive rockeband

Skal du stemme frem på Jorn under delfinalen?

Hva synes du om låta?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook tilhengerside