Connect with us

Musikk

Hør 3 versjoner av Rammstein siste låt «Zeit» fra kommende album

Published

on

Photo credit: Universal Music Norway - Singel coverpicture Rammstein "Zeit" 2022

Rammstein slapp sin første singel «Zeit» 10. mars, som også er tittellåt til deres kommende studioalbum med samme navn og som slippes 29. april. En spennende låt som i første omgang fikk noe blandet mottakelse, mest for sin noe «rolige» melankolske melodi, men låta er meget sterkt og «vokser» for hver eneste gjennomspilling.

Les også: Rammstein videopremiere til deres nye sterke låt «Zeit»

Skjermdump av Rammstein musikkvideo «Zeit» på YouTube

Den sterke musikkvideoen til låta som be sluppet samtidig med singelen er nå merket på YouTube som aldersbegrenset video og kan kun spilles av direkte på YouTube ( trykk her )

Rammstein har nå sluppet 3 versjoner av låta «Zeit» som du kan høre her:

De to RMX (remix) versjonene er i samarbeid med henholdsvis den islandsk multiinstrumentalist og produsenten Ólafur Arnalds, blant annet kjent som tidligere trommeslager i metal bandene Fighting Shit og Celestine. Den andre RMX-versjonen er i samarbeid med den tyske, Los Angeles-basert artist, komponist og plateprodusent Robot Kock. I 2018 var han med på å skape det oppslukende audiovisuelle prosjektet «Sphere» i samarbeid med billedkunstner Mickael Le Goff. For prosjektet ble Kochs 2018-album Sphere forvandlet til film og en visuell utforskning av verdensrommet, og stilt ut i full-dome arenaer og planetarier rundt om i verden. Full-dome-showet ble designet for å transportere publikum gjennom rom og tid ved å bruke tilpassede projeksjonsbilder og atmosfærisk musikk, presentert i et 3D-lydmiljø.

Rammstein albumcover til deres album «Zeit» 2022

Rammsteins kommende studioalbum «Zeit» slippes nøyaktig tre år etter deres «Untitled» multi-platina album. «Zeit» ble spilt inn i La Fabrique Studios i St. Rémy de Provence, Frankrike. Det kommende album vil inneholde 11 låter.

Photo credit: Jens Koch – Rammstein official pressphoto Universal Music Norway

Flake (keyboard), Christoph Schneider (trommer), Till Lindemann (vokal), Richard Z. Kruspe (gitar), Paul Landers (gitar) og Oliver Riedel (bass) brukte to år på å jobbe med de elleve sangene på det nye albumet. De ble nok en gang assistert av Berlin-produsent Olsen Involtini.

Les også: Ny Rammstein låt med «premiere» på den internasjonale romstasjonen

For ca. 1 mnd. siden fikk hele den musikkelskende norske befolkningen beskjeden vi alle hadde ventet på. Full gjenåpning av samfunnet der bl.a. «meteren» og munnbindpåbudet ble avviklet og at vi ikke lenger trenger å holde avstand til hverandre. Dermed kunne vi slippe jubelen løs for at alle konsertarrangører kan gi «full gass» ved alle våre fantastiske musikkscener og festivaler.

Les også: Endelig! Full gjenåpning av alle konsertscener i Norge

Photo credit: Jens Koch – Rammstein official pressphoto Universal Music Norway

Dermed sikres også forutsigbarheten om at det enorme maskineriet som står bak arrangementet av det som utvilsomt vil bli den råeste konserten i Norge noen sinne vil kunne bli gjennomført.

Photo credit: Jens Koch – Rammstein official pressphoto Universal Music Norway – 09.06.2019 Rammstein München

Les også: Full gjenåpning sikrer Rammstein konserten i Oslo 24. juli 2022

Les også: 2 år siden tidenes feteste konsert i Norge – Se og del dine bilder

Del dine Rammstein konsertminner

– Har du en fet Rammstein tatovering?
– Har du noen fete Rammstein samleobjekter, T-shirt etc.?

Del dine bilder, filmklipp og kommentarer på Rockman facebook tilhengerside