Connect with us

Nyheter

Her startet verdens største rockeeventyr

Published

on


(photo credit: wearstheevidence)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Leiligheten som har adresse 102 Edith Grove, Kensington, Greater London SW10 0, UK er et «must see» for alle musikkelskere. Her startet verdens største rockeeventyr. 

I forbindelse med den unike utstillingen The Rolling Stones Exhibitionism som nettopp har åpnet i London og som vil vare frem til 4. september forteller her Mick Jagger (72) og Keith Richards (72) om den historiske tiden de hadde sammen i Edith Grove:

 

– Vi hadde et helt for j**** teppe og delte soverom. Jeg tror f*** ikke vi sov der en gang…kan i alle fall ikke huske det, – Mick Jagger & Keith Richards

Mødrene besøkte «gutta» hver uke for å ta bort hauger av skitne klær å vaske for dem.

Les også: Keith Richards: – Denne låta spilte jeg på min mors dødsleie

Brian Jones, Mick Jagger og Keith Richards flyttet inn i denne leiligheten i Edith Grove sensommeren 1962 og delte den i perioden 1962 t.o.m. 1963. Leiligheten delte de også sammen med James Phelge, som senere skulle bli en vellykket fotograf. Brian og Keith tilbringer dagene i denne leiligheten med å spille gitar mens de lytter og henter inspirasjon fra amerikanske bluesplater. Det var også her Mick Jagger ved hjelp av Brian Jones lærte seg å spille munnspill. For å skape en skikkelig konsertfølelse så skylte de ned i toalettet etter hver låt var spilt slik at det skulle høres ut som jubel fra publikum.

Litt av en kontrast når man tenker at bandet ca. 40 år senere skal opptre fremfor vannvittige ca. 1,5 millioner mennesker på Copacabana, Rio de Janeiro under «Bigger Bang Tour» i 2006. 

(Her kan du se offisiell dokumentarfilm fra konserten)

Brian (gitar), Mick (vokal) og Keith (gitar) fikk etterhvert med seg Bill Wyman på bass og Charlie Watts på trommer. Sammen utgav de deres første singel «Come On» i 7. juni 1963. Deres debutalbum «The Rolling Stones» ble spilt inn i perioden 3. januar  – 25. februar 1964 og utgitt 16. april 1964. Siden har bandet solgt over 200 millioner album.

Mens den ene rockelegenden etter den andre  «faller som fluer», så er disse gamle rockeheltene utrolig nok fortsatt «still going strong» og levere den ene gigantiske stationkonserten etter den andre. For bare noen uker siden avsluttet bandet sin Sør-Amerika  «América Latina Olé Tour 2016» som de avsluttet men en gigantisk gratiskonsert for ca 450 000 mennesker i Havanna 25. mars som en gave til det cubanske folk.

Les også: The Rolling Stones annonserer gratiskonsert på Cuba

Hva er din(e) Stones favorittlåt(er)?

Skriv nedenfor eller på Rockman facebook tilhengerside ( her )

Continue Reading
Advertisement