Connect with us

Musikk

Hans-Erik Dyvik Husby (Hank Von Helvete) er død

Published

on

Hank Von Helvete offisielt pressebilde

– Det er med tungt hjerte at vi må fortelle at Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent i verden som «Hank von Hell», dessverre gikk bort 19. november 2021. Vi ber om at familie og nære venner respekteres i denne tragedien, heter det i en kunngjøring på hans facebookside sent fredag kveld:

Hans-Erik Dyvik Husby ble kun 49 år gammel.

Dødsårsak er foreløpig ukjent!

Kjent under artistnavnet «Hank Von Helvete», «Hank Herzog von Helvete», «Hank from Hell», «Hertugen», «Herr Tugen», «Hertis», «Hanky ​​El Magnifico», «Frank Hank» og «Hanky» var han vokalist i Turboneger/ Turbonegro i perioden 1993 til 2010.

Bandet ble dannet på slutten av 80-tallet før de ble oppløst i 1998 da Hans-Erik Dyvik Husby heroinavhengighet gjorde at han ikke kunne opptre.

Etter å ha gått igjennom rehabilitering ble Turboneger gjenforent i 2002.

Hans-Erik Dyvik Husby forlot Turbonegro i 2010 og utgav senere sitt debut soloalbum «Egomnia» i 2018 og oppfølgingsalbumet «Dead» i 2020 under artistnavnet Hank Von Hell.

Han er i tillegg kjent for sin suksess i den svenske filmen «Cornelis», der han spilte hovedrollen som trubaduren Cornelis Vreeswijk og som også førte til albumet «I ljuset» sammen med Cornelis’ sønn, Jack Vreeswijk.

Hans-Erik Dyvik Husby deltok også i Melodi Grand Prix da under navnet Hank.

Her med låta «Fake It» i 2019:

Han har i tillegg spilt hovedrollen som Jesus i musikalen «Jesus Christ Superstar» på Det Norske Teater med stor suksess i 2009. Her fra prøven til premieren 3. september:

Hans-Erik Dyvik Husby var klar for å gå i gang med en omfattende soloturnè med oppstart 5. januar 2022 i Bilbao, Spania. I januar skulle han turnere total 11 steder i Spania. Videre var det bekreftet 4 konserter i Sverige (2, 3, 4 og 5 mars), 2 konserter i Finland (2 og 3 april) samt påfølgende 23 konserter i perioden 4. mai til 24. juni i Frankrike, Belgia, Nederland, Tyskland, Østerrike, Tsjekkia, Polen, Sveits og Italia.

Låta «Blackened Eyes» fra det som ble hans siste album med tittelen «Dead» som også i ettertid da skulle vise seg å bli den siste musikken fra Hans-Erik Dyvik Husby

Rest In Peace!

Del gjerne dine konsertminner, favorittlåter og kommentarer

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside