Connect with us

Musikk

Green Day selger Donald Trump «Nimrod» t-skjorte for veldedighet

Published

on

Foto: Utsnitt av promobilde Green Day 2019 + bilde av Green Day "Nimrod 45 T-Shirt" hentet fra https://store.greenday.com/

Det amerikanske rockebandet Green Day har nå lansert det de kaller «den ultimate Nimrod» t-shirt. Motivet på t-shirt`en er et så kalt «mugshot» (arrestantbilde) som viser tidligere president Donald Trump som ble arrestert på grunn av forbrytelse torsdag (24. august) med påstand om at han deltok i en konspirasjon for å omgjøre valgtapet i 2020 i Georgia, USA.

Motivet på t-shirt`en er inspirert av deres album «Nimrod» som ble utgitt i 1997:

Albumcover Green Day «Nimrod» (1997)

Albumets tittel «Nimrod» er navnet på en karakter fra Bibelen som var en jeger. På amerikansk/engelsk ble det en betegnelse for en dum eller uvitende person ettersom bruken ofte sies å ha blitt popularisert av Looney Tunes tegneseriefigur Bugs Bunny (på norsk: Snurre Sprett) som sarkastisk refererer til jegeren Elmer Fudd (på norsk: Elmer Midd) som «Nimrod».

T-shirt`en med «mugshot» av tidligere president Donald Trump vil kun være tilgjengelig for forhåndskjøp kun i 72 timer på deres webshop. Alle inntekter vil gå til organisasjonen Greater Good Music for å bringe mat til de som er berørt av Maui-skogbrannene.

Medlemmene av Green Day har ikke lagt skjul på sin forakt for Trump. Tilbake i september 2019, mens de fremførte sin hit «American Idiot» på iHeartRadio-festivalen i Las Vegas, endret frontmann Billie Joe Armstrong iflg. Blabbermouth teksten fra «I’m not part of a redneck agenda» til «I’m not part of en MAGA-agenda,» med direkte henvisning til Trumps slagord om «Make America Great Again.» Bandet gjorde også sine følelser for Trump-presidentskapet tydelige da de var på American Music Awards i 2016. Under den forestillingen sang Armstrong: «Ingen Trump! Ingen KKK! Ingen fascistiske USA!» under sangen «Bang Bang».

Del gjerne dine kommentarer/ reaksjoner

Skriv dine kommentarer/ reaksjoner på Rockman facebook tilhengerside (her)