Connect with us

Musikk

Fra sorg til glede: – Alva (7) og lillebror (4) kan allikevel dra på Iron Maiden i Bergen neste sommer

Published

on

Foto: Privat - Pappa Karl Ørbeck sammen med datteren Alva (7) på Iron Maiden konsert under årets Tons Of Rock

Familien Ørbeck fra Klepp i Rogaland er kanskje en av Norges største Iron Maiden fans.

Da det i forrige uke ble annonsert at Iron Maiden kommer til Norge, nærmere bestemt Bergenhus festning, Koengen, Bergen neste sommer, så sto jubelen i taket hjemme hos familien Ørbeck. Alle var enige – «Vi skal på Iron Maiden konsert – hele gjengen!»….

Les også: Iron Maiden til Norge 2023

Men jubelen stilnet brått og gikk over til tårer for minstejenta (7) når det ble kjent at både hun og lillebror (4) i følge regelverket til arrangøren var for unge til å bli med familien inn på Iron Maiden konserten. – «Etter at det ble annonsert at Maiden skulle på ny turné så satt vi bare å venter og håpet at de skulle komme til Norge, og aller helst Koengen. Så gleden var veldig stor da det endelig ble annonsert at de kom til akkurat Koengen. Det er jo etter min mening den beste plassen for Maiden i Norge. Men igjen, skuffelse ble enorm da vi oppdaget at aldersgrensen var så høy. Jentungen på 7 år begynte å grine og synes det var skikkelig urettferdig. Minstemann Ask på 4 år hadde så lyst å se Eddie og forsto ikke hvorfor han ikke kunne få bli med å se han. Etter å ha sett skuffelsen i ungene, og frykten for at det er stor mulighet for at han minste aldri får oppleve Maiden før de legger opp, så bestemte jeg meg for å kontakte avisen i Bergen, BA og i hvert fall gi det et forsøk på å få belyst saken og kanskje påvirke de til å ombestemme seg»Pappa Karl Ørbeck

BA tok saken og kontaktet konsertarrangør Bergen Live som igjen snudde seg raskt rundt og endret reglene slik at hele familien som består av Karl Ørbeck, hans kone, eldstesønnen Kristoffer (18) og de to minste Alva (7) og Ask (4) allikevel kan dra i samlet «Maiden-flokk» til konsert i Bergen.

Alva (7) og lillebror Ask (4) jubler etter at de nå kan reise på Iron Maiden konsert i Bergen neste år. Foto: Privat

Reglene som som gjelder er 18 års aldersgrense og i utgangspunktet en vergeordning med nedre aldersgrense 12 år i følge med en voksen. Den nedre aldersgrensen er nå iflg. BA fjernet og viser til uttalelse fra arrangøren Bergen Live v/ Martin Holmes som henstiller foreldre til å ta kloke avgjørelser og huske at det er en konsert med høy lyd og masse folk.

Det er ikke første gang familien bortsett fra minstemann har vært på Iron Maiden konsert. I sommer tok Karl Ørbeck med seg eldstesønnen Kristoffer (18) og datteren Alva (7) til Tons Of Rock der de bl.a. fikk oppleve Iron Maiden i forbindelse med deres «Legacy Of The Beast-turné«.

Alva (7), Kristoffer (18) og Karl Ørbeck under Iron Maiden på Tons Of Rock 2022

«Far sjøl» er blodfan der konserten i Bergen vil bli hans 12 konserten med Iron Maiden. Han kan fortelle at eldstesønnen ble tatt med på Iron Maiden konsert på Valle Hovin i 2008 allerede som 4 åring. I 2019, da eldstesønnen var blitt 15 år dro de sammen på Iron Maiden konsert i London på O2 Arena og benyttet anledningen til å besøke Carl & Horses som blir omtalt som fødestedet til Iron Maiden. Karl er også selv artist og har spilt bass siden han var 14 år gammel. Han spilte i sitt første band i 2009. I 2015 startet han bandet Project Sonja som begynte som et coverband og i 2018 gikk over til å bli Iron Maiden tribute band. Bandet heter i dag PS. Maiden.

Han kan fortelle videre at ungene hører MYEIron Maiden. «Minstemann skal alltid høre «Stratego» når vi er ute å kjører bil. Alva har hatt flere forskjellige favoritt sanger. Det begynte med «Fear Of The Dark». Siden hun da var så liten så oversatt jeg de til norsk og hadde en egen vri på de. «Klokkensangen» var «Hallowed By Thy Name», «Drømmesangen» var «Dream Of Mirrors» og «Run To The Hills» var «Spring Til Fjellet». Nå er favoritten «The Writing On The Wall». Eldstesønnen sin favoritsang er «2 Minutes To Midnight».

Da er det bare å varme opp til Maiden-fest på Koengen i Bergen 7. juni 2023:

Billettsalg til denne konserten starter i dag fredag 4. november kl. 09.00

Trykk her for å bestille dine billetter trygt i samarbeid mellom Ticketmaster og Rockman

«We are all now going to take a well-earned break and we’ll be back again next year with a great new show, The Furure Past Tour playing just Europe this time as the 2022 Legacy tour was such a long run to enable us to see as many of you fans as possible post-pandemic. However, The Future Past Tour will continue into 2024 and who knows where it will go… ..so stay tuned!!“ – Iron Maiden

Er du klar for Maiden konsert i Bergen 2023?

Del dine kommentarer på Rockman facebook ( her )