Connect with us

Rock

Derfor hyller Pondus Raga Rockers!

Published

on

Skrevet av Pål Nisja Wilhelmsen (Nettavisen)

Den kanskje største hyllesten til noen norsk rockegruppe er i ferd med å bli gjennomført. Raga Rockers skal hylles med en CD-og vinylboks, hyllestkonsert og mer til. Hele musikk-Norge er med. Alle fra Dum Dum Boys til Seigmen og deLillos skal hylle Michael Krohn og Raga Rockers.

Les mer om prosjektet her )

Photo: INA ROSENBERG STAVRUM SIDE2

Prosjektet har også blitt ennå større enn først antatt, da pågangen av artister som vil bidra bare øker for hver dag.

– Raga Rockers har gitt ut 137 låter, så hva er vel mer naturlig da enn at alle låtene kommer med på boksen, sier initiativtaler Christer Falck.

– Det betyr at boksen kommer til å komme ut i en litt større form enn planlagt. Alle 12 Raga Rockers album skal covres i sin helhet, sier Falck.

I skrivende stund har 99 prosent av pengene man ønsket å samle inn på NewJelly kommet inn.

– Salget har gått over all forventning. Flere av artistene som er med har solide fanbaser i Norge og utlandet, og at vi har nådd målet bare ved at 50 navn er sluppet tar jeg som et sikkert tegn at en god slump med penger ender opp på Raga Rockers-kontoen i november. Det er mange store band vi ikke har gått ut med.

For å være sikret boksen må man forhåndsbestille den, kun 1 500 eksemplarer vil bli laget.

Se artistene og låtene som er med her )

IKKE BARE MUSIKK

Det er likevel ikke de eneste. Coveret på boksen lages av Pushwagner, og på innsiden vil man finne en haug med tegneserieskapere.

– Målet er å få med 100 her også og jeg håper at de som føler kallet og som har lyst til å bidra tar kontakt, sier Falck.

Blant de som er med er Bjørn Ousland, Børge Lund, Frode Øverli, Lise Myhre og Knut Nærum.

Vi spurte Frode Øverli, Pondus-skaperen, om hvorfor han tror norske serieskapere har kastet seg over prosjektet:

– Av en eller annen grunn har alle serieskapere jeg kjenner et bevisst forhold til musikk, forteller Øverli. Og da er det jo helt naturlig at tusjen sitter løst når vi blir spurt om å lage noe i forbindelse med Raga, som jo er et av grunnstoffene i norsk rock.

Frode Øverlis bidrag til Raga-boksen.

 

Så gjenstår det å se om platen blir et høydepunkt i norsk musikkutgivelse eller et blaff. At det blir rock’n roll er nok helt sikkert.

Her er listen over tegnerserieskapere som er med: Bjørn Ousland (Bisk), Børge Lund (Lunch), Christian Hartmann (Rom for forbedring), Christian Mumford (Hawkfan), Christopher Nielsen (Hold Brillan), Elise Marie Syvertsen (Stompa), Flu Hartberg (Fagprat), Frode Øverli (Pondus), Geir Moen (Peer Gynt), Grete Nestor (Zophies verden), Henry Bronken (Deppedust og Lykketosk), Håvard S. Johansen (Stumtjener), Ida Larmo (Spesielt), Ida Neverdahl (Moskva), Jenny Jordahl (Livet blant dyrene), Karine Haaland (Potetguld), Karstein Volle (Fakta fra verden), Knut Nærum (Bloid), Kristian Krohg-Sørensen (Guloste Liv i helvete), Lise Myhre (Nemi), Nils Axle Kanten (Hjalmar), Odd Henning Skyllingstad (Kolbein), Ola Olsen Lysgård (Olalys), Ronja Berge (Ronja), Roy Søbstad (Jesper og Jonathan), Rune Borvik (Fia Mia), Sigbjørn Lilleeng (Nebelgrad Blues), Sindre Goksøyr (Dongery), Thomas Drefvelin (Rex Rudi), Øyvind Laudahl (Kina Town), Tor Erling Naas (Hjertemosaikk),

Sjekk også ut oversikten Tidenes Beste Albumutgivelser og spennende albumnyheter!

#RMALBUMNYHETER

Continue Reading
Advertisement