Connect with us

Musikk

Deep Purple gitarist Steve Morse tar midlertidig pause – Ny gitarist er hentet inn til bl.a. Tons Of Rock

Published

on

Foto: Knut Eirik Myhre, www.rockman.no - Deep Purple, Oslo Spektrum, 22. november 2009

På grunn av «en familiesak» vil gitarist Steve Morse ta en midlertidig pause fra Deep Purple liveshow, men forblir et fullverdig medlem av bandet. Steves erstatter for Deep Purples kommende datoer i mai, juni og juli 2022 vil være gitarist Simon McBride. McBride har turnert tidligere med bl.a Ian Gillan. De kommende konserten med Deep Purple uten Steve Morse blir bl.a. under årets konsert på Tons Of Rock lørdag 25. juni.

Det samme kan med stor sannsynlighet også bli gjeldende for konsertene i Trondheim (Trondheim Spektrum) lørdag 1. oktober og Ålesund (SBM Arena) søndag 2. oktober 2022.

Les også: Deep Purple bekreftet til 2 nye norske byer i tillegg til Oslo i 2022

Morse sier bl.a. i en uttalelse som er publisert på Deep Purple offisielle facebookside (som du også kan se nedenfor): – «Hei alle sammen. Jeg har nettopp gjort noen få spillejobber med bandet, etter år (!?) med ikke å spille live. Det er en fantastisk tid å komme sammen. Men min kjære kone Janine kjemper for øyeblikket mot kreft. På dette tidspunktet er det så mange mulige komplikasjoner og ukjente at uansett hva vi har igjen av livet vårt, må jeg rett og slett være der med henne. Jeg forlater ikke bandet – jeg håper at jeg kan bli med på turnéen igjen. Jeg ser imidlertid ingen sannsynlig situasjon som vil tillate meg å turnere utenlands i umiddelbar fremtid. Jeg fortsetter å være privilegert som får være en del av Purple-slektstreet, og også å få føle den fantastiske støtten fra så mange lojale fans og resten av bandet. Det er en sertifisert gitarist i verdensklasse som står klar til å ta over for å spille live og som alle sikkert vil bli glade for å høre. Jeg setter pris på alle dine oppriktige bønner for Janine og takker dere alle.»

Bandet Deep Purple sier følgende i en uttalelse: (oversatt av Rockman) «Alle våre tanker går til Janine under hennes kamp mot kreften og også hos Steve mens han støtter sin kone i en veldig vanskelig tid. Vi håper at Steve vil være i stand til å bli med oss tilbake på veien senere i år.»

Her kan du sjekke ut samtlige Deep Purple konsertdatoer fremover

Fantastiske Steve Morse sitt unike gitarspill, bl.a. som her på legedariske «Higway Star» vil selvsagt bli dypt savnet på de kommende konserter:

Men som Steve Morse selv uttaler, så vil den unike gitaristen Simon McBride bli en råsterk vikar. Hør bare på hans fremføring av den legendariske Jimi Hendrix låta «Little Wing»:

Sjekk ut vår fete guide over norske musikkfestivaler 2022

Sjekk også vår guide til «store» norske konserter 2022

Skal du på en av årets Deep Purple konserter?

Del gjerne dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside