Connect with us

Musikk

Deep Purple bekrefter nytt studioalbum – Det første med deres nye gitarist Simon McBride

Published

on

Photo Credit: Tommy Østby - www.instagram.com/tommy_ostby/ fotograf for Rockman.no - Deep Purple at Tons Of Rock 2022

I et nytt intervju som ble gjennomført av den brasilianske radiostasjonen Ràdio Rock (hør nedenfor) og gjengitt av Blabbermouth, snakker Deep Purple bassist Roger Glover bl.a. om bandets planer for de kommende måneder der han sier blant annet:

«Vel, vi har nettopp gjennomgått en stor forandring, fordi gitaristen vår Steve Morse måtte trekke seg fra bandet for å støtte sin alvorlige syke kone. Og så har vi en ny gitarist i bandet som heter Simon McBride. Og det er en hel opplevelse; jeg mener, det er et annet band.»

Les også: Deep Purple gitarist Steve Morse tar midlertidig pause

Les også: Steve Morse slutter i Deep Purple for å ta vare på sin syke kone

Glover fortsatte: «På en måte må vi omfavne forandring. Du kan ikke gjøre det samme om og om igjen, og vi har selvfølgelig hatt flere endringer i løpet av årene. Og denne er spesielt spennende. Vi jobber med et nytt album. Vi kan ikke slutte å skrive. Det er det vi gjør.»

Roger Glover bekrefter videre at det nye studioalbumet vil bli utgitt i løpet av 2024.

Gitarist Simon McBride ble først hentet inn som Morse sin midlertidige erstatter. McBride har turnert tidligere med bl.a Ian Gillan og er en meget sterk gitarist. I september 2022 bekreftet så Deep Purple Simon McBride som bandets nye medlem og faste gitarist.

Les også: Deep Purple bekrefter nå gitarist Simon McBride som fast medlem

Simon McBride spilte under Deep Purple`s konsert på fjorårets Tons Of Rock som var en del av bandets «Whoosh! Tour». Hør bare McBride`s fantastiske solo under «When A Blind Man Cries»:

Se spillelisten og se filmklipp fra Deep Purple under årets Tons Of Rock

I tillegg til Tons Of Rock så spilte også Deep Purple i Trondheim (Trondheim Spektrum) lørdag 1/10 og Ålesund (SBM Arena) søndag 2/10 2022.

Var du på noen av disse konsertene?

– Hva synes du om deres nye gitarist Simon McBride?

Skriv dine kommentarer og del gjerne bilder/ filmklipp på Rockman facebook tilhengerside (her)