Connect with us

Musikk

Deep Purple bekrefter nå gitarist Simon McBride som fast medlem

Published

on

Photo Credit: Tommy Østby - www.instagram.com/tommy_ostby/ fotograf for Rockman.no - Deep Purple at Tons Of Rock 2022

Etter nyheten i juli om at Steve Morse valgte å slutte i Deep Purple for å ta vare på sin syke kone, kunngjør nå Deep Purple bl.a. via sin offisielle facebookside at Simon McBride nå blir fast medlem av bandet. I den offisielle uttalelsen sier bandet bl.a.

«Vi er begeistret for at Simon har takket ja til å bli med. Simon spiller der oppe med de store. Selvfølgelig kan ikke Steve erstattes, det samme som Ritchie, og Steve har en lang arv med Deep Purple. I Simon har vi ikke funnet en erstatter, men en ekstraordinær talentfull og spennende gitarist. Mottakelsen fra publikum i sommer har allerede vært stor, og vi gleder oss til kommende datoer i Storbritannia og Europa resten av året. Det er tydelig at Simon også har stor respekt for de før ham. Vi er alle spente på hva årene som kommer har for bandet»

Simon på sin side sier: – «Jeg er veldig glad for å bli spurt om å bli med i bandet. Hadde noen i starten av pandemien sagt til meg at jeg skulle bli den nye gitaristen i Deep Purple så hadde jeg bare ledd, men her er vi og det skjer. Deep Purple har en historie med gode gitarister, så jeg er veldig beæret over å bli spurt om å være en del av det. De er alle fantastiske musikere, og enda viktigere, jeg har blitt veldig god venn med gutta, så jeg gleder meg til å fortsette turneen og til og med kanskje litt skriving og innspilling»

Under årets Tons Of Rock så var det mange som ble overrasket over hvor knallsterk konsert de leverte. Simon har nok utvilsomt tilført bandet ekstra energi. Deep Purple konserten ble også i ettertid stemt fra blant tusenvis av lesere som årets tredje feteste konsert under festivalen.

Les også: Dette var Topp 10 mest populære band under årets Tons of Rock

I forkant av konserten var det knyttet stor spenning til da, på grunn av «en familiesak», at mangeårige gitarist Steve Morse måtte ta en midlertidig pause fra Deep Purple liveshow.

Les også: Deep Purple gitarist Steve Morse tar midlertidig pause

Gitarist Simon McBride ble hentet inn som Morse sin midlertidige erstatter. McBride har turnert tidligere med bl.a Ian Gillan og er en meget sterk gitarist. Noe han også beviste under gårsdagens konsert. Les også: Hør Deep Purple`s gitarvikar knallsterke fremføring av «Lazy»

Deep Purple under Tons Of Rock var en del av bandets «Whoosh! Tour». Fikk du ikke oppleve Deep Purple i sommer? Fortvil ikke. De kommer tilbake for 2 nye konserter nå i høst. Trondheim (Trondheim Spektrum) lørdag 1/10 og Ålesund (SBM Arena) søndag 2/10 2022.

Se spillelisten og se filmklipp fra Deep Purple under årets Tons Of Rock

Her kan du sjekke ut Deep Purple turneliste på deres offisielle nettside

Hva synes du om Deep Purples nye faste gitarist og bandmedlem Simon McBride?

– Fikk du oppleve han under årets Tons Of Rock?

Del gjerne dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside