Connect with us

Musikk

Uriah Heep til Norge 2023

Published

on

Foto: Uriah Heep offisielt pressebilde 2022

De britiske rock-legendene Uriah Heep er klare for Notodden Blues Festival fredag 4. august. 

Med Uriah Heep som siste brikke på plass er festivalens rocke-fredag tilbake for fullt. Solen skinner på Uriah Heep om dagen. De lovprises både for deres konserter og for det nye albumet «Chaos and Color» som kom i januar. Sjekk bare den nye musikkvideoen til låta «Golden Light»:

Sammen med Deep Purple, Led Zeppelin og Black Sabbath utgjorde Uriah Heep «de fire store» i britisk rock på begynnelsen av 1970-tallet. Av disse er det kun Uriah Heep og Deep Purple som fremdeles turnerer og lager plater. Uriah Heep har solgt over 40 millioner album, og Heep-låter som “Gypsy», “Lady in black”, “Look at yourself”, “Easy livin» og «July Morning» hører til hardrockshistoriens største klassikere.

Gled deg til bl.a. til dette på årets Notodden Blues Festival:

Uriah Heep har gjennom hele karrieren hatt skifter i besetning på grunn av dødsfall, rusmisbruk og andre årsaker, men siden 1986 har den stabile kjernen bestått av grunnlegger og gitarist Mick Box, keyboardisten Phil Lanzon og sangeren Bernie Shaw. Nåværende besetning har eksistert i sin helhet siden 2007. Mick Box har rundet 75 år og har på imponerende vis holdt bandet gående i mer enn 50 år. Ethvert band som kan feire sitt 50-årsjubileum uten noen betydelige pustepauser fra turnering og plateinnspilling må ha noe helt spesielt ved seg. Uriah Heep er i overbevisende konsertform og viser ingen tegn til å skulle gi seg enda. 

«Vi hadde Wolfmother på plass allerede. Nå kan vi krone rocke-fredagen på Notodden med det legendariske britiske bandet Uriah Heep. Uriah Heep en av «de fire store» rockebanda i England fra 1970-tallet sammen med Deep Purple. Led Zeppelin og Black Sabbath. De er stilskapere, og det sier noe om kvaliteten og dedikasjonen til Mick Box og gjengen at de fremdeles turnerer, gir ut plater og er attraktive som konsertband etter mer enn 50 år på veien. Deres nye album Chaos and Colour er knallende bra og har fått kjempegode kritikker. Sola skinner på Uriah Heep om dagen. Det er derfor et perfekt år for oss å ha dem på plakaten. Dette blir den sterkeste rockefredagen vi noensinne har hatt» – Jostein Forsberg, Festivalsjef

Tidligere annonserte navn til hovedscenen samme dag er Wolfmother, Supersonic Blues Machine m. Joe Louis Walker, Ana Popovic & King Solomon Hicks samt Jace Everett & Amund Maarud Band.  Les også: Wolfmother bekreftet til Norge

Det blir festaften på Notodden fredag 4. august!
Har du husket å delta i konkurransen?

Vinn Notodden Blues Festival festivalpass til deg selv + en venn – Trykk her

PS! Billettsalget til Notodden Blues Festival går unna – Pass på å sikre deg nå!

Trykk her for å bestille dine billetter trygt i samarbeid mellom Ticketmaster og Rockman

Er du klar for Wolfmother, Uriah Heep, Beth Hart, Canned Heat, The Waterboys osv. på Notodden?

– Har du vært på Notodden Blues Festival tidligere?

Skriv dine kommentarer og del gjerne bilder/ filmklipp på Rockman facebook tilhengerside (her)