Connect with us

Musikk

Brian Johnson bekrefter: – Må gi seg som vokalist i AC/DC

Published

on

Photo credit: Johannes Andersen - AC/DC, Valle Hovin 17. Juli 2015

Brian Johnson snakker ut i et åpenhjertig nytt intervju på den amerikanske radiostasjonen Sirius XM om sitt hørselstap som tvang ham av til å avslutte den pågående AC/DC Rock Or Bust verdensturneen og om sine fantastiske år sammen Angus Young, Cliff Williams og resten av bandet.

– It’s like a young sports player getting an injury. I feel sorry for [athletes], being 24, 25 and they have an injury and it ends their career. And it’s an awful thing. But I’m lucky. I’m 68. … And I’ve had a pretty good run. I’ve been in one of best bands in the world, – Brian Johnson

I intervjuet som først ble referert i Rolling Stone forklarer Brian også om problemene som oppsto i forkant av at han måtte gi seg under den pågående AC/DC turneen og hvordan sykdomsbildet fortonet seg. Problemer begynte på bandets Winnipeg konsert 17. september 2015. De spilte uten under en regnstorm i kulden, og både Johnson og Young hadde fått feber. – Vi var dryppende våte og helt iskalde, forteller Johnsson. Likevel, så dro de direkte videre, slik han husker det, med en to-og-en-halv-timers flytur til Vancouver rett etter showet. – Dessverre begynte det å væske i bihulene mine og rundt øret mitt, forteller han. De fortsatte med konserter i San Francisco og Los Angeles, og etter dette dro de tilbake til Australia for en pause. Da innså Johnson at øret fortsatt ikke hadde «poppet». Han fortsatte med den australske etappe av turneen og tok kontakt med den Sydney-baserte spesialisten Dr. Chang, som han også hadde besøkt ni ganger før jul i fjor. – Jeg begynte å bli bekymret fordi mitt høyre øret er mitt «gode» øre, sa Johnson.

– Min venstre øre er omtrent helt døvt, og Dr. Chang fant ut at væske hadde krystallisert seg og hadde angrepet det «gode» øret. Så dermed hadde jeg tapt hørsel også på mitt gode øre, jeg vet ikke hvilken prosentandel, men det var nok til å gjøre ting veldig vanskelig. Sangeren hadde slanger stikkende inn i armen og han ble gitt væsker og steroider for og forsøkte å bryte ned krystaller. Johnson forteller videre at Dr. Chang så ham i øynene, med det fryktelige utseende leger har når dårlige nyheter skal fortelles. 

Det er da Johnson forsto at han nå er det slutt. 

– Legene fortalte meg videre at dersom jeg fortsetter som vokalist slik jeg holdt på nå så var det en stor risiko for at jeg ville bli helt døv. Angus og Cliff sa bare – Johnno, du har bare å tenke på helsen din. Og alle andre sa: «Brian, din helse kommer i første rekke. Du har holdt på nå sammenhengende et helt år på veien. Du har gjort alt. Vi ønsker å avslutte. Og det er hva de gjorde. Det er enkelt. Hva folk ikke forstår er at det er hva det er.»

– I had so many good times with the boys, and I’ve had such a lucky and great life. And I’m just thankful really that I came out of it in one piece. Now I guess I could rest me socks off.

Hva synes du om saken?

Skriv nedenfor eller på Rockman facebook tilhengerside ( her )