Connect with us

Nyheter

Bekreftet: Spotify fjerner all musikk fra Neil Young etter ultimatum – «Jeg eller Joe Rogang»

Published

on

Photo credit: Gary Burden/ WBR- Neil Young

I det siste dagene har det vært opphetet stemning i dialogen mellom Neil Young og Spotify etter hans protest mot at strømmetjenesten sender en podkast av den amerikanske komiker Joe Rogang som han mener sprer propaganda mot vaksiner. Young anklaget ham for feilinformasjon om Covid og sa iflg. BBC til Spotify denne uken:

«They can have Rogan or Young. Not both.»

Samme nyhetskilde bekrefter nå at Spotify har begynt å fjerne musikk av Neil Young fra streamingplattformen. Podcasten The Joe Rogan Experience var en av de mest populære podcastene i Norge i 2018 og i USA i 2019. 1. september 2020 flyttet podcasten over til Spotify som kjøpte rettighetene for over $100 millioner.

Spotify har begynt å fjerne musikk av Neil Young etter at rockestjernen ba streamingplattformen om å velge mellom ham og podcasteren Joe Rogan. Rogan har blitt kritisert for å ha intervjuet en infeksjonsspesialist som motsetter seg covid-19-vaksiner for barn.

Spotify sa at de «angrer» på flyttingen og håper han kommer tilbake til plattformen snart.

Den kanadisk-amerikanske musikeren bak klassiske rockehits som Harvest Moon og Heart of Gold skal iflg. BBC også anklaget Spotify offentlig for å «spredning av falsk informasjon om vaksiner – potensielt forårsake død til de som tror at desinformasjonen spres av dem». I en annen uttalelse som ble lagt ut på nettstedet hans på onsdag, kalte han musikkstreaminggiganten: «The home of life-threatening Covid misinformation» og tilførte «Lies being sold for money.»

Han takket også plateselskapet sitt, Warner Brothers-eide Reprise Records, for å støtte avgjørelsen hans, og sa at rundt 60 % av all streamet musikk kommer fra Spotify-lyttere.

«Thank you Warner Brothers for standing with me and taking the hit – losing 60% of my worldwide streaming income in the name of Truth,» skrev han på sin offisielle nettside.

Del gjerne dine reaksjoner

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook tilhengerside ( her )

Continue Reading
Advertisement