Connect with us

Musikk

Backstreet Girls nominert til Rockheim Hall Of Fame 2023

Published

on

Photo credit: Ketil Hardy- Hans Petter Baarli, Backstreet Girls

I dag offentligjorde nominasjonskomiteen for Rockheim Hall Of Fame de nominerte artister for 2023. Blant disse var (jaggu på tide) legendariske Backstreet Girls.

Juryens begrunnelse: «Oslo-bandet Backstreet Girls vært rockens fanebærere i Norge helt siden de begynte å herje landets rockeklubber på midten av 1980-tallet. De tror på rock. De lever rock. De gir seg ikke. Gruppa albumdebuterte på et uavhengig plateselskap i 1986. De imponerte såpass, ikke minst som liveband, at de store plateselskapene stod i kø for å signere dem. Oppfølgeralbumet “Boogie till you puke” kom på Mercury (PolyGram) og ble svært godt mottatt både av kritikere og publikum. Bandet spilte de store festivalene i Norden og ble sendt til USA for bransjeopptredener og innspilling av nytt album. Verdensherredømmet unnslapp, men de fortsatte å kjøre på. På scenen er de uovertrufne, og gruppa med gitarist og låtskriver Petter Baarli i spissen har i snart 40 år turnert Norge på kryss og tvers og gitt ut over 15 album. Gruppa er vitale og har stamina, og de har hele tiden stått på sitt. Her er det upretensiøs og feststemt rock’n’roll som gjelder, helt uanfektet av trender i musikkbransjen. Backstreet Girls er tradisjonsbærere, og en elsket og tilsynelatende evigvarende boogie-maskin»

Nominasjonskomiteen for Rockheim Hall of Fame består av Tone Østerdal (leder), Kari Bremnes, Sandeep Singh, Geir Rakvaag, Tove Bøygard, Sondre Lerche og Arnfinn Stendahl Rokne. Komiteen har fremmet forslag om totalt ni nominerte. Nå skal en storjury bestående av personer med bred og mangfoldig bakgrunn fra den norske musikkbransjen stemme frem tre av de nominerte som vil innlemmes i Rockheim Hall of Fame 2023. De tre innlemmede vil bli presentert i en seremoni mot slutten av 2023. Navnet på de innlemmede vil bli lansert i Rockheims kanaler i løpet av høsten 2023.

Her kan du lese mer om samtlige nominerte artister

Les også: Backstreet Girls sprengte teltet på Tons Of Rock – Se film og bilder

Les også: «Hele Norge» elsker Backstreet Girls – Årets turnè med «stinn brakke»

Les også: Leserne har bestemt: Backstreet Girls årets rockeband

Del dine kommentarer

– Hvorfor bør Backstreet Girls innlemmes i Rockheim Hall Of Fame?