Connect with us

Musikk

Avdøde Taylor Hawkins (Foo Fighters) spiller på Ozzy Osbourne kommende album – Blir emosjonelt

Published

on

Skjermdump av Ozzy Osbourne video "Ordinary Man" 2020 og Skjermdump av video "Red Hot Chili Peppers Chad Smith Shares Tribute to Taylor Hawkins" publisert på Variety

Ozzy Osbourne bekreftet denne uken i et eget innlegg publisert blant annet på sin offisielle facebookside at hans kommende soloalbum er ferdig og nå levert til sitt plateselskap Epic Records. Han skrev i tillegg bl.a. “I’ll be sharing all the information about the album and its upcoming release with you in the next several weeks,”

Les også: Ozzy bekrefter: «Det nye studioalbumet er klar og levert over til plateselskapet»

Det kommende Ozzy Osbourne soloalbumet vil på lik linje med han siste kritikerroste album «Ordinary Man» (2020) bestå av deltagelse fra en rekke kjente artister. I desember 2020 når vi skrev vi om at nytt kommende Ozzy album var bekreftet, så ble det samtidig også bekreftet at Taylor Hawkins fra Foo Fighters deltar på albumet. Taylor Hawkins døde som kjent for de fleste tragisk 25. mars i år, så blir hans deltagelse på det kommende Ozzy albumet meget emosjonelt.

Anbefales: Sjekk ut denne videoen for «history of……» Taylor Hawkins og ikke minst for å få «feelingen» av hvordan de fantastiske trommene vil kunne lyde under Ozzy`s kommende album:

Les også: Foo Fighters trommeslager Taylor Hawkins (50) er død

En hel rockeverden var i sjokk og sorg etter den tragiske nyheten om at Taylor Hawkins var død. Hawkins har gjennom alle sine aktive år som artist opparbeidet seg et enormt nettverk innen musikkmiljøet. Både som den enormt dyktige artisten han var, men ikke minst også han gode personlighet. Hawkins var en nær venn av både Ozzy og hans kone Sharon, et vennskap som går tilbake mange år i tid, blant annet i forbindelse med Foo Fighters overraskende opptrenden på Ozzfest i England 1998 der de åpnet for Ozzy.

Sharon publiserte denne meldingen etter nyheten om Hawkins død:

Les også: En hel rockeverden i sorg – Se reaksjonene på sosiale medier

I desember i fjor sa Osbournes produsent og gitarist Andrew Watt at han og bandkameratene var «omtrent halvveis» med innspillingen av det nye albumet. Det nye bandet, forklarte Watt, har Osbourne på vokal, seg selv på gitar, Robert Trujillo (Metallica) på bass og Taylor Hawkins (Foo Fighters) sammen med Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) som deler trommeoppgavene. Så albumet vil ikke kun inneholde en gjesteopptreden på kun en låt med Taylor Hawkins. Her blir det tydeligvis minst på halve albumet. Et album som Ozzy tidligere har antydet vil inneholde 15 låter.

Les også: Se videohyllest til Taylor Hawkins fra Chad Smith fylt med filmklipp fra deres vennskap

Gjennom ulike intervjuer der bl.a. overnevnte artister som deltar på albumet har uttalt seg, så er følgende artister ( se listen nedenfor) nevnt som deltagere det kommende albumet. Tony Iommi har selv bekreftet at han har skrevet en låt til Ozzy sitt album. Noe i seg selv som er unikt. Det er første gang at Tony og Ozzy har jobbet sammen utenfor Black Sabbath.

Dette er artistene som (så langt) har blitt nevnt i ulike intervjuer som gjesteartister:

  • Tony Iommi (Black Sabbath) – Gitar og låtskriver
  • Taylor Hawkins (Foo Fighters) – Trommer
  • Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) – Trommer
  • Eric Clapton – Gitar
  • Jeff Beck – Gitar
  • Zakk Wylde – Rhythm gitar (Black Label Society)
  • Robert Trujillo (Metallica) – Bass
  • Duff McKagan (Guns N`Roses) – Bass

NB! Vi tar forbehold om artistens deltagelse inntil dette blir bekreftet endelig ved albumlansering.

Iflg. et intervju med produsent og gitarist Andrew Watt skal han også ha nevnt at de har forsøkt å få med gitarikonet Jimmy Page (ex. Led Zeppelin), men at han avslo tilbudet. I et nytt intervju med magasinet Classic Rock skal iflg. Blabbermouth Jimmy Page forklart bakgrunnen for at han avslo tilbudet i forbindelse med pandemien med følgende forklaring: – «I will never be one of those people who’ll record alone and send someone a file. I never went into music in the first place to do that — it was for playing together.»

Er du klar for nytt Ozzy Osbourne album?

Hvilke andre artister ønsker du deg som gjesteartister på det kommende albumet?
Har du noe info. fra «ryktebørsen» om andre artister som skal delta?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebookside ( her )