Connect with us

Musikk

Aldri skjedd før: – Wacken Open Air stenger for ankomster p.g.a. gjørmehav – Titusener i trafikkaos

Published

on

Skjermdump av video "Wacken 2023 " publisert av The Metalheads Way på YouTube

I dag åpner utsolgte årets Wacken Open Air i Tyskland, som ved tidligere satte verdensrekord ved å selge unna hele 80 000 festivalpass i løpet av seks timer når billetter ble lagt rett i etterkant av fjorårets festival. Les også: Wacken Open Air setter verdensrekord salg av festivalpass

Festivalen melder nå bl.a. på sine offisielle nettsider at, på grunn av det ekstremt dårlige været de sist dagene som har skapt et enormt gjørmehav og bl.a. en nærmest umulig parkeringssituasjon på områdets nå må gjennomføre full inngangsstopp med umiddelbar virkning. Dette betyr bl.a. at mange av de tilreisende metalheads ikke vil kunne oppleve årets festval som planlagt. Det er rett og slett en krisesituasjon. der festivalen melder bl.a. :

«Full inngangsstopp – kapasitetsgrense nådd for W:O:A. På grunn av været er det representative antall besøkende til Wacken Open Air 2023 nådd. Flere ankomster må stoppes og stoppes umiddelbart. For første gang i W:O:A historie har denne avgjørelsen blitt tatt. Vi er veldig triste, men den pågående vanskelige værsituasjonen gir oss dessverre ikke noe annet valg.»

Nærmere 85 000 besøkende publikummere fra hele verden var planlagt å besøke årets festival. Hvor mange av disse som vil kunne klare å komme seg til årets festival nå når det er innført full inngangsstopp er usikkert. Også i år er det den fantastisk linup av artister til festivalen som er planlagt gjennomført i perioden onsdag 2 til lørdag 5. august med en plakat som ser slik ut:

Les også: Lemmy`s aske skal nedfelles på Wacken Open Air onsdag 2. august

Er du på eller på vei til årets Wacken?

– Har du besøkt festivalen tidligere?
– Har du opplevd gjørmehav ved andre festivaler?

Skriv dine kommentarer og del gjerne bilder/ filmklipp på Rockman facebook tilhengerside (her)