Connect with us

vg-nett

Albumaktuelle Betty! Eksklusiv videopremiere!

Published

on

Albumaktuelle Betty Johnsen (46) lanserer sitt andre soloalbum «Brenn Hexen» 1. oktober. En kraftfull oppfølger fra debut albumet «Svart Natt» som ble utgitt august 2009.

 Eksklusiv Rockman videopremiere av låta «Før Hanen Galer»:

xx

– «Før Hanen galer» handler om janteloven og jeg ble inspirert av å skrive teksten da jeg leste i en avis om noe som hadde skjedd i Lofoten rett etter andre verdenskrig. Alle fordømte nazistene og det var en liten gutt som ikke fikk gå på skole fordi moren var en tyskertøs.

«Vi hakker andres hjerter, vi tror vi vet hva livet er, vi kan sladre om en annen faen, se der går en sånn en, vi skviser lett et bytte, vi dømmer etter farge. Når livet er for jævlig da er det DEG vi tar»……….. (utdrag fra teksten til låta «Før Hanen Galer»).

Betty er ei kraftfull rockejente, født i Bergen, bosatt i Trondheim og som helhjertet uten tilsløring øser av sine følelser gjennom sin musikk og utstråling. Ekte rock handler om ekte følelser skapt fra et ekte hjerte, formidlet gjennom musikk fra ekte mennesker. Som de fleste av oss, med noen «år på baken», så har også hun kjent på livets opp og nedturer i større eller mindre grad. Betty startet allerede som ung jente og stikke hode frem med sine meninger og kjempe for retten til å kunne være seg selv. Gjennom punkmusikken tidlig på 80-tallet fant hun sin «arena» til å opponere og formidle sine meninger der hun bl.a. bemerket seg gjennom jentebandet Brenn Hexen (opphavet til albumtittel for hennes nye album). Mange kjenner fortsatt Betty som punkerdronningen. 

For å beskrive seg selv frister hun og referere til tekst i låta «Thanx»  fra albumet «Svart Natt»:

– Jeg bærer mine arr som medaljer. Elsker fart og detaljer. Er forlegen når eg e naken. E energisk og brei over baken. Eg e stor i ord og venning. Eg er lett for å få tenning…..

Albumet «Brenn Hexen» handler om å tørre å stå i seg selv. Tørre å eksponere autensitet/det ekte, våge å eksponere seg selv slik man er og ikke slik andre vil at du skal være.

– Jeg har alltid bråkt. Bråk og leven kan være positivt det. Alltid å være i opposisjon mot det etablerte og alltid hatt fokus på retten til å få være meg selv. Har alltid skrevet mine egne sanger og kan rett og slett ingen coverlåter. Elsker musikk og har alltid brukt musikk til å formidle det jeg har å melde. Helt fra mitt første jenteband Brenn Hexen, siden jeg spilte trommer i bandet Norske Budeier, har jeg latt musikken være min aller beste medisin og veien ut for å nå andre.  Musikk er fredens sverd! Jeg er et ballespark mot fasadeprofetene, tomhetsapostlene, pysepop og følesøl. Jeg har alltid vært opptatt av musikk som berører, av uttrykket og hvordan ting formidles. Det skal være autentisk og det skal berøre. Derfor har punken betydd enormt mye for meg. Det direkte og ekte uttrykket rettet mot urettferdigheter og sannheter. Artister som Patti Smith, Nina Hagen, Björk, Skunk, Bob Dylan, Iggy Pop, Patrik Fitzgerald, Ole Paus og mange, mange flere er eksempler på artister som har noe og melde og som har betydd og vist meg vei. Det er lov å komme med sine egne låter, egne tekster og egen formidling selv om stemmen ikke strekker seg over 3 oktaver. Musikk som ikke berører har ingen mening for meg.

Albumet «Brenn Hexen» er produsert av Ronni Le Tekrø og inneholder totalt 11 sterke kraftfulle låter. Ronni L.T. produserte også Betty`s album «Svart Natt». Oppfølgingsalbumet som det er brukt enda mer tid på er mer gjennomtenkt, har et jevnere uttrykk og klarere retning enn «Svart Natt».

– «Brenn Hexen» er stort sett låter skapt av Tekrø og meg. Denne gangen gikk Tekrø inn i tekstarbeidet og luket vekk masse vers med følgende reprimande: «Dere damer har alltid så mye på hjertet. Du trenger ikke gjenta deg selv». På «Brenn Heksen» er jeg både tøffere og mykere. Kanskje modigere også i formidlingen. Har blitt flinkere og flinkere på å gi faen i hva de andre måtte mene, og dermed friere i det kreative. Men samtidig skal det lyde tøft.

Det har vært GULL for meg å gå på «Tekrø skolen».

Ekte artister som Betty beriker norsk rock på en fremragende måte og bør være en god inspirasjon til at flere norske kvinnelige rocketalenter tør å stå frem og formidle sin musikk og sitt budskap.

Gjør dere klar og gled deg til Betty`s albumlansering 1 oktober 2010!

 Les mer om Betty på hennes offiselle hjemmeside: trykk her>


For å delta i konkurransen gjør du følgende:

Add Rockman som tilhenger og invitere alle dine venner på Facebook til å gjøre det samme:

Som tilhenger får du også bl.a. tilgang på artistbilder, nyheter og deltar samtidig automatisk i flere spennende musikkrelaterte konkurranser på Rockman hver måned! Øk dine vinnersjanser og bidra samtidig til å spre det glade musikkbudskap ved å inviter ALLE dine Facebook venner til å add Rockman som tilhenger og be samtidig disse til å gjøre det samme. Husk å skrive på Rockman`s facebookside hvor mange venner du har invitert.

De heldige vinnere av signerte utgaver av Betty`s nye album blir trukket ut og publisert på Rockman 1 juli 2010. NB! Premien blir sendt de heldige ved albumutgivelse 1 oktober 2010.


Skriv dine kommentarer om Betty!

Skriv noen linjer om hva du synes om hennes nye låt og musikkvideo i kommentarefeltet nedenfor. Ønsker du å sende henne en hilsen eller stille henne noen spørsmål? Skriv dette i kommentarfeltet nedenfor. Betty følger med og vil eventuelt kunne gi deg sine svar tilbake.  

Continue Reading
Advertisement