Connect with us

vg-nett

60 gitarister fra Harstad hyller Deep Purple!

Published

on

Det kan vel neppe bli en flottere hyllest til et av tidenes rockeband Deep Purple og deres legendariske låt «Smoke On The Water», enn å samle hele 60 gitarister til å spille låta samtidig i samspill og på samme scene? Når disse da i tillegg setter Norgesrekord, så blir det rockefest:

xx

Harstad kommune med snaue 20 000 innbyggere og Marios Musikkskole som står bak «rockefesten»,viser dermed samtidig også frem at musikklivet i kommunen er formidabelt med mange spennende unge talenter.

Leder av Marios Musikkskole, ildsjelen bak Deep Purple hyllesten og musiker Finn-Ero Bustadmo:

– «Planleggingen ble gjort av lærerne ved Marios Musikkskole og rekrutering av gitarister fra nærmiljøet ble gjort via vårt nettverk, ryktebørsen og facebook. Det ble rigget en semitrailer med 70 stikkontakter, hver enkelt gitarist tok med seg sin egen forsterker, og det var en stab med frivillige som sørget for rigging, oppstabling av forsterkere og plassering av gitaristene. Reaksjonen fra publikum var enestående. Det faktum at mange hundre trosset sludd og pøsende regn, med temperaturer ned mot 2 grader for å stå på torget i Harstad og oppleve seansen taler for seg».

Hyllest og Norgesrekord i «Smoke On The Water» var en av mange aktiviteter denne lørdagen. Harstad Musikkråd arrangerte en stor musikkmønstring kalt Musikkens Dag, der det også ble brukt 1 time med en hyllest til den nylige avdøde rockelegenden Ronni James Dio. 

Harstad har gjennom tidene vært storleverandør av dyktige musikere til hele Norge. Det startet med «Rockebørre» på 50-tallet, på 60-tallet kom Norgesmester på Shadowsgitar Jan Otto Trudevang, 70/80-tallet kom Ketil Stokkan. Den senere tid har Marthe Walle, Tonje Unstad og Dunderhonning entret visepop scenen og ikke minst Norges Metaldronning Ida Haukeland og Ørjan Jørgensen (Triosphere) og Robin Isaksen (Keep Of Kalessin) gjort seg sterkt bemerket som dyktige artister oppfostret i Harstad musikkmiljø.

 Bandet som spiller sammen med de 60 gitaristene er Harstadbandet Elements som er et av Norges første tributeband. De startet i 1992 og vier all sin musikalitet til å hylle Deep Purples musikk. Vokalist i bandet er nettopp ildsjelen Finn-Ero Bustadmo som også har sitt eget soloband Finnero som spiller knallsterk og herlig classic rock, nettopp slik dette skal spilles.

Les mer om og lytt på spennende låter på deres MySpace: trykk her>


Bli en del av Rockmangjengen!

Add Rockman som tilhenger på Facebook:

Som tilhenger får du bl.a. tilgang på artistbilder, nyheter og deltar samtidig automatisk i flere spennende musikkrelaterte konkurranser på Rockman hver måned! Øk dine vinnersjanser og bidra samtidig til å spre det glade musikkbudskap ved å inviter ALLE dine Facebook venner til å add Rockman som tilhenger og be samtidig disse til å gjøre det samme. Husk å skrive på Rockman`s facebookside hvor mange venner du har invitert.

Continue Reading
Advertisement