Connect with us

Musikk

AC/DC`s «grandpa» Angus Young rocker fortsatt til terningkast seks – Hør søndagens fete gitarsolo

Published

on

Det var knyttet stor spenning til «gjenforeningskonserten» med legendariske AC/DC under årets Power Trip festival som ble gjennomført søndag (8. oktober) i California, USA.

Les også: AC/DC er bekreftet til Power Trip Festivalen 2023

Når AC/DC gikk på scenen under Power Trip Festivalen var det hele 7 år siden sist gang bandet har spilt live i forbindelse med «Rock The Bust Tour» og konserten på Wells Fargo Center i Philadelphia, USA. Den gang med Chris Slade på trommer og Axl Rose fra Guns N` Roses på vokal. I etterkant av den konserten var nok de fleste sikker på at dette var aller siste gang bandet spilte live og dermed la opp. Gleden var derfor enormt stor når det i 2020 ble utgitt nytt studioalbum «Power Up» der både Brian Johnson (vokal) og Phil Rudd (trommer) var tilbake sammen med Angus Young (gitar) og Stevie Young (rytme gitar).

Les også: Brian Johnson: – «Jeg orket ikke se Axl Rose som vokalist for AC/DC»

Drømmen var jo selvsagt at AC/DC igjen skulle spille live, noe som overraskende til stor glede gikk i oppfyllelse når bandet i mars tidligere i år ble bekreftet til årets Power Trip Festival.

Les også: AC/DC er tilbake – Bekrefter å headline årets Power Trip i USA

Litt «strek i regningen» og med stor undring var det når AC/DC kort tid før Power Trip meldte om at de hadde hentet inn Matt Laugen på trommer som erstatning for gode gamle Phil Rudd. Sannsynlig årsak er nok at han av «tidligere hendelser» (som du kan lese mer om her) ikke fikk innvilget innreisetillatelse til USA.

Les også: Phil Rudd nektes trolig innreisetillatelse til USA

Men Matt Laugen på trommer leverte solid under konserten. Og Brian på vokal funket gledelig knallbra. Stevie leverer også solid, men den som desidert imponerer aller mest er «sjefen sjøl», fantastiske mr. «grandpa» Angus (68) som til de grader «holder koken» og rocker som aldri før til terningkast seks. Hør bare under hans gitarsolo under Power Trip«Let There Be Rock»:

Her ser du hele låta:

AC/DC konserten på Power Trip ble knallsterk. Les vår omtale der du finner filmklipp og setliste fra hele konserten. I omtalen finner du også podcasten Let There Be Pod som gjør en fyldig gjennomgang av konserten.

Les også: AC/DC er tilbake: – Se filmklipp og komplett spilleliste fra første liveshow på syv år

AC/DC er nå utvilsomt tilbake. Det spennende er hva som nå skjer fremover av eventuelle videre konserter. Og vi stiller oss følgende spørsmål:

  • Legger bandet ut på «Power Up World Tour» i 2024?
  • Blir det kun utvalgte arena og/ eller festivalbesøk?
  • Kommer de til Norge? Eventuelt hvor?
  • Vil Phil Rudd stille bak trommene under evt. Europakonserter?

Hva tror du?

Del dine kommentarer og delta i diskusjonen på Rockman Facebookside (her)