Connect with us

Musikkfestivaler

100års blueshistorie i stemmen!

Published

on


(foto: Tove Andersson)

Saken nedenfor er skrevet av: Tove Andersson

I år kommer Mud Morganfield tilbake til «Talkin’ Blues», denne gangen sammen med Bob Margolin. Sønnen til Muddy Waters besøkte også Notodden og Talkin? Blues i 2013, et unikt tilbud der publikum og artister får muligheten til å møtes – under ledelse av Art Tipaldi- forfatter av «Children og The Blues» og redaktør av Blues Revue. Musikere blir stadig lokket over Atlanteren med fiske i Heddalsvannet og frisk skogsluft etter at industrien la ned og en fersk verdensarvstatus (UNESCO) henger igjen. Men, Mud pleier å turnere i England, ofte med munnspiller West Weston. Om han setter like stor pris på Telemarksnaturen som Beth Hart, skal være usagt, men den råtøffe dama mente vi måtte være sprø om vi ikke gikk nakne i den norske naturen. 

– Vi koblet forsterkeren til et kjøkken og spille på gata mens vi samlet inn penger i en sigarboks og folk danset. 

 

Ja, det er ikke mulig å komme utenom opphavet; McKinley Morganfield, Muddy Waters, kalt bluesens gudfar. Det er 100 år siden hans far ble født, men Mud har bare turnert i få år. Den tidligere lastebilsjåføren Mud Morganfield (60) har tatt god tid på seg, men han fikk omsider utmerkelsen Blues Music Awards i kategorien «Traditional Blues Album of the Year» for albumet For Pops (A Tribute to Muddy Waters) sammen med Kim Wilson,  utgitt ut av Severn Records.

 

 

Morganfield har tidligere besøkt Talkin’ Blues (2013) med Charlie Musselwhite. Da fortalte han om oppveksten i Chicago, om Maxwell Street, gata som hadde loppemarked på søndagene. – Vi koblet forsterkeren til et kjøkken og spilte på gata mens vi samlet inn penger i en sigarboks og folk danset.

Stemmen har han fått fra sin far. – What you see is what my father gave me, sier Mud – som for å forklare at han ikke bevisst går inn for å bli en kopi av sin far, kanskje tvert imot. Han behøver ikke å bevise noe, arven ligger som en rød tråd. Albumet «Son of the Seventh Son» og «For Pops» er en hyllest til hans far og til Chicagobluesen. Mud fortalte at han ikke trodde han hadde noe i bransjen å gjøre før faren hans kom til ham i en drøm og viste ham vei. – Du kan ikke stoppe det som allerede ligger der, sier han lavmælt. Det bare presser seg på og må ut.

For mer informasjon og program for programserien «Talkin’ Blues» og som gjennomføres i forbindelse med Notodden Blues Festival ( se her )

#RMBLUES #RMMUSIKKFESTIVALER #RMALBUMNYHETER

«Like» oss på Facebook og få daglige ferske musikknyheter direkte til siden din:

 

Continue Reading
Advertisement