Connect with us

Blues

Verdens nordligste rhythm & bluesband gjenoppstår med amerikansk gjesteartist!

Published

on

( foto: pressebilde Janice Harrington)

Saken er skrevet av Tove Andersson

-Vi er verdens nordligste rhythm`n`bluesband, sier John Tore Svendsen i Gutta fra Calcutta, et band som så dagens lys høsten 1984 og nå gjenoppstår med Janice Harrington i Hammerfest og Honningsvåg 23. -24. oktober.

Det er nesten 30 år siden sist.

At Gutta fra Calcutta – 9 mann – fremdeles leverer varene fikk 400 begeistrede tilhørere oppleve i en fullsatt idrettshall i Honningsvåg høsten 2004. Og musikken?

-Musikkstilen er den samme i dag som for 20 år siden; feit blåserbasert rhythm & blues! Med låter på repertoaret av artister som Louis Jordan, Ray Charles, Muddy Waters, Cab Calloway, Johnny Winter, Johnny Adams, Blood Sweat & Tears, Frank Zappa, Van Morrison, Delbert McClinton og mange andre. Hvis det er noen som ikke rører på seg under en Calcutta-opptreden er det best å sjekke pulsen på vedkommende, mener Svendsen.

Bandet spiller i tillegg til klassikerne egne låter innen rhythm & bluestradisjonen, «Calcutta-musikk», kaller de det. Men her er det kun curry i den egentlige betegnelsen: blanda ingredienser som utgjør en harmonisk helhet.

Med på laget kommer The lady of jazz, blues & gospel, Janice Harrington.

Hvordan gikk det til at hun ble en av gutta?

– Det begynte med et brev. Janice introduserte seg for Nordkapp Jazzklubb høsten 1987. Hun ville gjerne synge i den lokale klubben. Svendsen forklarer at den gode kjemien som oppsto mellom dem handler om at Gutta fra Calcutta er et showband, mens Janice på sin side blir kalt et «en-kvinnes-show».

I 1969 dro den unge Janice fra Cleveland, Ohio til Sørøst- Asia der hun sang for militært personell. Senere har hun vært innom TV-serien «I gode og onde dager», en norsk ektemann og i dag bor hun i Tyskland med sin tyske mann gjennom 26 år, trombonisten Werner Guertler. Hvordan var opplevelsen av Honningsvåg og Gutta fra Calcutta?

-Jeg er veldig begeistret over denne gjenforeningen. Jeg elsker disse gutta og synes det er synd vi aldri kom sammen igjen før nå, sier Janice som bodde i Norge fra 1980 til 1986. Så fort nordmenn blir kjent med deg og slapper av, er de klare for en fest, mener hun – og det lover godt for oktober-gjenforeningen.

Det kunne blitt turné ute i Europa på Gutta fra Calcutta, men med faste jobber ble det andre valg. Nå blir det imidlertid et møte mellom Janice og bandet som både har opptrådt på Varangerfestivalen og har representert Norge under feiringen av Rovaniemi Big Bands 10 års jubileum i Finland. Gutta fra Calcutta har dessuten vært presentert i flere radioprogrammer og på NRK TV i et timelangt underholdningsprogram.

Bandet opptrådte under Festspillene i Nord-Norge i Harstad i 1997.

I 2015 består bandet av Harry Antonsen (vokal), John Tore Svendsen (bass), Bjørnar Johansen (slagverk), Bjørn isachsen (keyboards, vokal), Per-Inge Jensen (trompet, munnspill etc.),Tore Fosse (saksofoner), Kjell Atle Sagen (barytonsax), Runar Terje Foslund (trombone, vokal) og Lars Rune Rebbestad (gitar, vokal).

Til konsertene i oktober vil Thorsten Dulsrud, kjent fra Pelle Parafins Bøljeband spille slagverk. For å kjøpe billetter til konserten: trykk her

#RMBLUES #RMJAZZ #RMKONSERTER

Continue Reading
Advertisement