Connect with us

Blues

Candyville: Ny sukkertøypose fra Trickbag

Published

on


( foto: Tove Andersson)

Saken nedenfor er skrevet av Tove Andersson

Trickbag er bandet som sto bak munnspillere som Steve Guyger og Mitch Kashmar på Blues Cruise fra Oslo tidligere i år – i tillegg til opptredener på Havnebluesen i Drøbak. Nå er de ute med «Candyville», en bag med musikalsk «godis». Dette blir den 6. Trickbag-utgivelsen, oppfølgeren til «With Friends Vol.1».

Trickbag regnes som en av Sveriges fremste bluesband og er også kjent for det norske festivalpublikummet med frontfiguren Tommy Moberg som har en gjennomført 50-tallsstil og enorm publikumskontakt. Bandet lever igjen opp til sitt motto «Houserockin´Rhythm n´Blues».

Candyville er jumpblues med dansefot. Vokalisten har et fysisk uttrykk som følger både rytmen og hver linje i teksten.


( foto: Tove Andersson)

Låta «You Should Listen To Your Mother» får flere generasjoner ut på låvegulvet; barn danser med bestemødre, yngre drar fram shuffle-trinn, det er swing, det blir observert fire unge jenter i bunad: Det er fest på lokalet!

Det er mye boogie woogie i låtene som oser 50-tall, men da bandet ble spurt av P4 Göteborg om der er et rockabilly-band, understrekte Tommy Moberg » Det er blues – jumpblues om man skal være riktig musikkpoliti.» Moberg står bak «Last Night», en blues med gitarspill som kryper inn i lykkesenteret, selv om teksten selvsagt handler om en kvinne som går sin vei «Last night I had no chance/You said I have other plans.»

Candyville er oppkalt etter den finske gitaristen Tomi Leinos hjemsted i Finland og albumrelease skjedde på Stenegård, verdensarvsentrum for Hälsingegårdene (står på UNESCOs verdensarvliste) og Lars Näsmans hjemsted. Näsman er entrepenøren som med sin kone driveri Järvsö Creperie & butikk samt VVS – i tillegg til å håndtere kontrabassen i Trickbag. Den andre fra Järvsö heter Per Norin, trommisen fant sin rolle i Trickbag etter musikkutdannelse i USA.

Trickbag er et backingband som gjennom 20 år har turnert, blant annet med Kid Ramos og John Nemeth (2009.) De har spilt med James Cotton, Larry Tylor, Junior Watson, Barrelhouse Chuck, Hubert Sumlin.Steve West Weston er ofte med på turneér med Trickbag når han ikke reiser med Mud Morganfield, sønn av Muddy Waters. John Nemeth har kalt Trickbag et bluesband av verdensklasse. Amanda Rollercoaster festival i Phoenix, er et av showene bandet minnes.

Låta «You Mystifies Me», har en herlig groove og er signert Tommy Moberg og James Harman. Munnspilleren Harman fra Alabama har en rekke utgivelser bak seg og hans band ble hentet som oppvarmingsband for Canned Heat på 70-tallet. Harman vet hva blues dreier seg om, og han oppsummerer det gjerne kort «kvinner, sex, kvinner – og nevnte jeg …?», selvsagt med et glimt i øyet.

Les også: Bandet har fått ros for sine smakfulle platecovere, denne gangen i svakrosa.

Fredrik Von Werder trakterer tangentene – og man kan se at dette er gutter som nyter å spille sammen. Engelskmannen Steve West Weston har skrevet to låter til albumet, men var på turné under plateslippet og munnspiller Stefan Dafgård fra Göteborg hoppet inn. Dafgård står bak siste låt på skiva «Saturday», nok en höjdare. Det er ikke alltid lett å samle troppene. Candyville ble for en stor del spilt inn i Finland, men finnen i bandet, Tomi Leiono, hadde også andre prosjekter på gang. Anders Lewén steppet inn og imponerte. Om ikke dette skulle være nok: Nå og da dukker Sven Zetterberg opp i Trickbag som er kjent for å brukes som poteten, ikke minst i California der de selger flere plater enn hjemme.

Dette er blues som svinger, blues til å bli glad av, som lokker fram assosiasjoner til de svenske folkeparkene, polkadots, swing, krom og bukseseler – som de sier i tittellåta «You can’t sit still in Candyville».

#RMBLUES #RMALBUMNYHETER

«Like» oss på Facebook og få daglige ferske musikknyheter direkte til siden din:

Continue Reading
Advertisement