Connect with us

Nyheter

Vazelina Bilopphøggers til årets Øyafestival »

Published

on


(promobilde)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Øyafestivalen har nettopp sluppet pressemelding om at selveste «rockabillyhøggerne» fra Toten åpner siste dag under årets festival.

Et artig innslag i årets Øya-booking fra en festivals som tidligere har hatt stor suksess med å hente inn folkekjære artister som bl.a. Knutsen & Ludvigsen i 2006. Øyafestivalen som i år gjennomføres i perioden 8 – 12. august skriver bl.a. dette i sin pressemelding om sin booking av Vazelina Bilopphøggers:

– Den tradisjonsrike førstekonserten på Øya-lørdagen har vært en rad med suksesser, fra DeLillos til Knutsen & Ludvigsen til BigBang til Midnight Choir til Odd Nordstoga. Det er noen av våre mest folkekjære artister som har fått æren av å spiller for mange tusen allerede klokka 13 på dagen. I år har sjølveste Vazelina Bilopphøggers tatt på seg oppgaven med å få Øya-publikummet i gang på den siste dagen. På tide, vil mange si. Dette blir deres første skikkelige konsert i Oslo på mange år. Vår lengste og mest innholdsrike dag sparkes altså i gang med legendene fra Oppland og er ikke over før Lars Vaular og The Hellacopters har takka for i år fra hver sin scene.

Vazelina Bilopphøggers startet på Gjøvik rett før 80-tallet var skikkelig i gang, og slo nesten umiddelbart igjennom. Eldar Vågan og Jan Paulsen har vært medlemmer siden starten, mens Jan Einar Johnsen ble fast medlem etter førsteskiva, en utgivelse han bidro på. Sammen har de laga et stort antall suksessalbum med sin særegne blanding av Toten-dialekt, Gamle rockemelodier, varm humor og et enormt ønske om å underholde. Det siste har de gjort med album, forestillinger, tegneserie, TV-serie og mye mer. I over ti år har Kjetil Foseid stått ved mikrofonen og blåst friskt liv i nye og gamle slagere. Etter fokus på mer revyaktige opptredener, blir dette deres første skikkelige konsert i Oslo på mange år.

For en del år siden begynte et knippe folk fra ulike medier å ønske seg nettopp Vazelina Bilopphøggers på Øya. Blant de som støtta initiativet var medlemmer fra Darkthrone og The Switch. I 2017 lar det seg endelig gjøre.

Her kan du sjekke ut mer om årets Øyafestival

Del gjerne dine reaksjoner

Del gjerne dine tanker og minner i kommentarfeltet på Rockman facebookside ( her )

Continue Reading
Advertisement