Connect with us

Musikk

Tons of Rock aktuelle Einherjer hyller Motörhead med superfet cover av låta «Deaf Forever»

Published

on

Coverart Einherjer "Deaf Forever" singel + skjermdump av video Greedy Bastards publisert på YouTube

De legendariske pionerene innen viking-metal, Einherjer, er klare til å slippe sin nyeste singel, «DeafForever», den 21. juni 2024. Singelen er en cover og en hyllest til legendene i Motörhead og deres låt ed samme navn, og den kommer akkurat i tide til Einherjers opptredener på store sommerfestivaler som Tons of Rock, Summer Breeze Open Air, og den ikoniske Wacken Open Air i Tyskland.

«Deaf Forever» er en hyllest til et av de mest ikoniske bandene i heavy metal-historien. Motörhead har alltid vært en inspirasjon for oss. «Deaf Forever» med sin nådeløse energi, røffe vokal og drivenderytme, passer godt for Einherjer. Vi har fusjonert den tordnende arven fra Motörhead med den mytiske resonansen av vår norrøne heavy metal, og jeg synes det ble kjempebra”Einherjer

I over tre tiår har Einherjer vært en dominerende kraft innen viking metal-sjangeren. Med opprinnelse fra Haugesund, henter bandet inspirasjon fra sin norrøne arv og skaper musikk som både er en kulturell hyllest og en moderne tolkning av de episke sagaene fra gamle dager. Med ni studioalbum og to norske Spellemannsnominasjoner bak seg har Einherjer befestet sin plass i metalhistorien. Forbered deg på å bli trollbundet av intens energi, røffe vokaler og mytisk kraft, når Einherjer blåsernytt liv i Motörheads klassikeren «Deaf Forever». For fans høres kanskje låta kjent ut, og det er fordi singelen tidligere har blitt utgitt eksklusivt på vinyl, men nå var endelig tiden inne for en digitaldebut. Denne hyllesten er ikke bare en cover, men en fusjon av to legendariske lydbilder, nemlig den rå kraften til Motörhead og den episke særegenheten til Einherjer.

Her kan du høre offisiell audio av låta som ble lagt ut på YouTube i 2018 i anledning utgivelsen av bandets studioalbum «Norrøne Spor» samme år.

Låta er ikke på albumet «Norrøne Spor» men ble spilt inn på samme tidspunkt som albumet og er i flg, tidligere kommentar fra bandet utgitt som b-side på «Mine Våpen Mine Ord» 7″ single.

Det er fantastisk når råsterke band som bl.a. Einherjer covrer legendariske Motörhead. Bokassa gjorde det samme med utgivelsen av sin superfete cover av låta «Lost In The Ozone» for nesten nøyaktig 1 år siden som du som du kan lese mer om og høre trykk her.

Både Einherjer og Bokassa sammen med ytterligere hele 12 norske fete rockeband er klar for årets Tons Of Rock og sørger at norsk rock er representert på en ypperlig måte under årets festival.

Les også: Dette norsk rock på Tons of Rock 2024

Stem frem dine favorittband til årets Tons Of Rock

Rockman følger norsk rock tett og har utviklet en spennende guide over norske aktive rockeband som så langt inneholder nærmere 600 norske band.

Trykk her for vår fete guide over norske rockeband

Trykk her for å følge oss på Instagram

Hva synes du om Einherjers cover av «Deaf Forever»?

Tips gjerne om andre fete Motörhead coverlåter

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebookside: