Connect with us

Musikk

Store muligheter for Hollywood Vampires (Alice Cooper, Joe Perry og Johnny Depp) til Norge i 2020

Published

on

Foto: Promobilde, fra venstre Joe Perry, Johnny Depp og Alice Cooper, Hollywood Vampires konsertplakat 2019

Er det et band som virkelig står på ønskelisten til Norgeskonsert i 2020, så er det Hollywood Vampires som består av Alice Cooper, Joe Perry (Aerosmith) og Johnny Depp.

Tidlig på 70-tallet hang Alice Cooper og en lang rekke med rockeartister og deres groupies på Rainbow Bar & Grill. Stedet ligger på Sunset Strip, West Hollywood i California rett ved siden av den legendariske nattklubben The Roxy Theatre med sin unike intimscene der rockegjengen fra Rainbow Bar forflyttet seg over til i de sene nattestimer. Det var nettopp her ved disse to stedene at Alice Cooper festet og drakk sammen med sine gode artistvenner som bl.a. John Lennon (The Beatles), Jim Morrison (The Doors), Keith Moon (The Who), Jimi Hendrix, Mark Bolan (T Rex) og Harry Nilsson (singer-songwriter), alle nå døde. Sammen etablerte de drikkeklubben Hollywood Vampires. For å bli medlem i klubben var det en enkel og grei regel, og drikke alle de andre medlemmene under bordet.

På veggen i Rainbow Bar & Grill står det fortsatt en plakett på veggen som stammer fra klubbtiden:

Både Rainbow Bar & Grill og drikkeklubben Hollywood Vampires var iflg. Alice Cooper først og fremst et fristed for å slappe av og ikke snakke musikk. Livet ellers besto stort sett av musikk døgnet rundt. Her fikk de dyrket sitt vennskap med nedsunkne skuldre og koble av sammen med gode venner. For Alice Cooper som selv endte opp som alkoholiker på midten av 80-tallet og måtte ta grep og få hjelp er selvsagt dette også en god hjertesak. Spesielt når man ser dette i perspektiv med at mange fra den tidligere drikkeklubben døde av alkohol eller narkotikamisbruk.

Les også: Se trailer fra ny dokumentar om Lemmy og tidenes feteste rockebar «The Rainbow»

For ca. 5 år siden delte Alice Cooper sine minner fra tiden med Hollywood Vampires til sin gode venn Johnny Depp. Det var da ideen kom med å gjenreise den gamle gode drikke/vennklubben, men nå uten drikking. De kontaktet sin felles venn Joe Perry som også tente på ideen. Sammen bestemte de seg å utgi et eget album for å hylle sine døde drikkevenner og at alle inntekter fra albumet skal uavkortet gå til hjelpeorganisasjonen MusiCares som bl.a. fokuserer på å hjelpe artisters med deres helse og velferd.

Etablering av bandet og påfølgende turnè har i ettertid vist seg å bli en meget stor suksess der bandet etterhvert har blitt et solid og sammensatt band der de til nå har gjennomført snart 70 konserter i USA og Europa. I tillegg har de utgitt 2 studioalbum, «Hollywood Vampiers» (2015) og «Rise» (2019), Bandet har foreløpig ikke spilt i Norge, så nå er det jaggu på tide. Vi har ventet nok. Bandet bekreftet for kort tid siden datoer for turnè i England og Tyskland i august og september 2020.

Vi aner at «noe er på gang» med spilledatoer i Europa for juni og juli. Ser vi på Alice Cooper sin øvrige turnèplaner med eget band så spiller han i USA t.o.m. april 2020. Etter dette er det ikke satt opp noen datoer foreløpig resten av året. Ser vi på Joe Perry og turnèplanene til Aerosmith, så spiller de siste konsert i Las Vegas, USA 4. juni 2020. Ingen flere datoer er satt opp etter dette.

Her kan du se de foreløpige turnèplaner for Alice Cooper

Her kan du se de foreløpige turnèplaner for Aerosmith

Og…Hollywood Vampiers er turnèaktuelle!

M.a.o. ALT ligger foreløpig tilrette for datoer i perioden eks. mellom Sweden Rock Festival (3 – 6 juni), Tons Of Rock (25 – 27. juni) og Norway Rock Festival (9 – 11. juli)

Her kan du sjekke oppdatert turnèplaner for Hollywood Vampires

Kunne du tenkte deg Hollywood Vampiers til Norge?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside