Connect with us

Musikk

Slik skapte Metallica «Enter Sandman» riffet – Se videoklipp fra gårsdagens «Howard Stern Show»

Published

on

Photo: Metallica at Howard Stern Show 12th of April 2023 - Photocredit: Brett Murray

Albumaktuelle Metallica gjestet i går den kjente amerikanske radioverten Howard Stern som har sitt program på Sirius XM Satellite Radio i forbindelse med bandets lansering av kommende studioalbum «72 Seasons«. I forbindelse med intervjuet deler Metallica innsikten i låtskriverprosessen og hvordan Kirk Hammet kom opp med det ikoniske «Enter Sandman»-riffet liggende i sengen kl. 3 om natten:

«Enter Sandman» er åpningssporet og hovedsingelen fra deres selvtitulerte femte album, utgitt i 1991. Låta er en av Metallica sine mest populære låter og er skrevet av Kirk Hammett, James Hetfield og Lars Ulrich. Vokalist og rytmegitarist Hetfield skrev tekstene, som omhandler konseptet med et barns mareritt. «Enter Sandman» utviklet seg fra et gitarriff som Hammett skrev etter å ha blitt «inspirert» av Soundgardens album fra 1989 «Louder Than Love». Opprinnelig var riffet to takter langt, men Ulrich foreslo at den første takten skulle spilles tre ganger og den andre takten bare skulle gjentas hver fjerde gang.

Her kan du høre låta live under Metallicas konsert i Trondheim 13. juli 2019:

I forbindelse med lansering av deres kommende album «72 Seasons» har Metallica tidligere bekreftet at bandet legger ut på en massiv «M72 World Tour» i løpet av 2023 og 2024 med et spennende konsept der man kjøper en billett til 2 dagers konsert. Konseptet er da slik at konsertene spilles 2 kvelder på rad der hver kveld har totalt forskjellig setliste og ulike åpningsband/ gjesteartister. Både Pantera, Great Van Fleet, Five Finger Death Punch og Volbeat er blant sistnevnte på ulike deler av turnèen.

Foreløpig er ikke konserter i Norge annonsert, men vi venter i spenning….

Les også: Metallica inviterer til lyttefest av deres nye album «72 Seasons»

Er du klar konsert og nytt Metallica album?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside