Connect with us

Musikk

Skid Row vokalist Erik Grönwall forlater bandet – Hvem bør ta over? Sabastian Bach?

Published

on

Photo: Skid Row 2024 (photo credit; Jenny Risher, Vic Chalfant) + Sebastian Bach, Skid Row ,1991 (photo credit: Jamiecat/ wikipedia)

Erik Grönwall, vokalist i det amerikanske legendariske bandet Skid Row bekrefter at han har bestemt seg for å forlater bandet. Grönwall som ble medlem av bandet i 2022 var i forkant vokalist i det svenske rockebandet H.E.A.T. I et eget innlegg som bl.a. er publisert på sin facebookside forklarer han bakgrunn for å forlate Skid Row skyldes ene og alene hans helsesituasjon og tidligere kreftbehandling i 2021. Han viser blant annet til sterkt nedsatt immunforsvar som følge av tidligere behandling og transplantasjon. At det tar litt tid å bygge opp motstanden, men at immunforsvaret blir sterkere for hver dag. Videre at han fortsatt gjennomfører regelmessige kontroller på hematologisk avdeling i Sverige, noe som har vist seg utfordrende samtidig med Skid Row-planen.

Han sier videre: – «Jeg elsker Skid Row, jeg har ingenting annet enn respekt for gutta i bandet, men jeg elsker og respekterer helsen min mer. Jeg forstår at Skid Row er et turnéband, men som jeg sa til gutta: «hvis jeg ikke kan prioritere helsa mi, så er jeg ikke den rette fyren for jobben».

Skid Row som for tiden gjennomfører sin «The Gang’s All Here Tour 2024» i USA har i den forbindelse hentet inn deres mangeårige venn Lzzy Hale fra Halestorm til å erstatte Erik Grönwallderes 4 siste konserter.

Skid Row har i den forbindelse publisert følgende statement:

I etterkant har Erik Grönwall mottatt mye støtte for sin beslutning og har nå publisert et eget innlegg for å takke alle sine fans for all støtte som du kan lese her:

Her fremfører Grönwall låta «18 and Life»:

Det amerikanske rockebandet Skid Row ble dannet i 1986. Deres nåværende lineup består av bassist Rachel Bolan (bass), Dave Sabo (gitar), Scotti Hill (gitar) og trommeslager Rob Hammersmith (trommer) med nå Lzzy Hale (Halestorm) som for tiden fyller inn på vokal. Bandet oppnådde kommersielle suksess på slutten av 1980-tallet og begynnelsen av 1990-tallet, med sine første album «Skid Row» (1989) og «Slave to the Grind» (1991). På disse to album finner du også noen av bandets mest populære låter som «18 and Life», «I Remember You», «Youth Gone Wild», «Monkey Business», «Slave to the Grind», «Wasted Time» og «In a Darkened Room». Bandets tredje album «Subhuman Race» (1995) fikk også god kritikk, men klarte ikke å gjenta suksessen til forgjengerne. Disse tre albumene inneholdt bandets «klassiske» lineup, som besto av Bolan, Sabo, Hill, trommeslager Rob Affuso og frontmann Sebastian Bach.

Bandet hadde solgt 20 millioner album over hele verden innen utgangen av 1996. Midt i økende spenning fikk Bach sparken og Affuso forlot Skid Row mot slutten av året, hvoretter bandet gikk inn i en treårig pause. Skid Row ble reformert i 1999, med Johnny Solinger som Bachs erstatter og en roterende besetning av trommeslagere, den siste var Rob Hammersmith. I april 2015 ble Solinger erstattet ham med Tony Harnell (TNT) . Åtte måneder senere forlot imidlertid Harnell bandet. I januar 2017 ble den tidligere DragonForce– vokalisten ZP Theart offisielt medlem av bandet. Theart ble med Skid Row til mars 2022 da bandet erstattet ham med Erik Grönwall.’

Dette er Skid Row`s vokalister gjennom årene:

  • Matt Fallon (1986 – 1987)
  • Sebastian Bach (1987 – 1996)
  • Johnny Solinger (1999 – 2015)
  • Tony Harnell (2015)
  • ZP Theart (2016 – 2022)
  • Erik Grönwall (2022 – 2024)

Albumaktuelle Sebastian Bach har ytret ønske om å spille sammen med Skid Row igjen flere ganger, men har så langt ikke vært ønsket tilbake av bandet. Kanskje anledningen nå er tilstede?

I februar skrev vi om at Sebastian Bach kunne bekrefte at han sitter på en mengde aldri tidligere spilt eller utgitt Skid Row materiale. Han sa bl.a. følgende om låtmaterialet han besitter: «Jeg har uutgitte 24-spors spolebånd fra Electric Ladyland (studioer) med sanger som vi spilte inn og aldri la ut. Og den eneste kopien av dem er i arkivene mine.»

Han bemerket videre at samlingen hans også inkluderer omfattende liveinnspillinger fra Skid Rows «Slave to the Grind-turné» i 1992 og sier bl.a. følgende: – «Vi spilte inn hvert show på Slave to the Grind-turneen fra miksekonsollen på DAT (digital audio tape). Ingen hadde en DAT-spiller bortsett fra meg, og ingen ville ha disse kassettene bortsett fra meg. Og jeg har hele tureen på DAT. Jeg har en boks med alle de DAT-båndene som bare ligger der.»

Les også: Sebastian Bach sitter på en mengde uutgitt Skid Row materiale

Hvem bør bli ny Skid Row vokalist?

Del gjerne dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside (her)

Trykk her for å følge oss på Instagram