Connect with us

Musikk

Sebastian Bach sitter på en mengde uutgitt Skid Row materiale

Published

on

Skjermdump fra musikkvideo "Skid Row - I Remember You (Official Music Video)" på YouTube

Sebastian Bach som var vokalist i det amerikanske rockebandet Skid Row i perioden 1987 til 1996 bekrefter i et eget intervju med Talkin’ Rock with Meltdown at han sitter på en mengde aldri tidligere spilt eller utgitt Skid Row materiale. Han sier følgende om låtmaterialet han besitter:

«Jeg har uutgitte 24-spors spolebånd fra Electric Ladyland (studioer) med sanger som vi spilte inn og aldri la ut. Og den eneste kopien av dem er i arkivene mine.»

Han bemerket videre at samlingen hans også inkluderer omfattende liveinnspillinger fra Skid Rows «Slave to the Grind-turné» i 1992 og sier bl.a. følgende: – «Vi spilte inn hvert show på Slave to the Grind-turneen fra miksekonsollen på DAT (digital audio tape). Ingen hadde en DAT-spiller bortsett fra meg, og ingen ville ha disse kassettene bortsett fra meg. Og jeg har hele tureen på DAT. Jeg har en boks med alle de DAT-båndene som bare ligger der.»

Her et liveklipp fra Skid Row m/ Sebastian Bach fra deres konsert i Brasil 1992 der de åpner låta «Slave To The Grind» fra deres suksessalbum med samme navn fra 1991:

Skid Row spilte 3 konserter i Brasil i 1992. 15. august i Rio de Janeiro og 12 og 11 august i Ginásio do Ibirapuera, São Paulo. Ved sitnevnte konsert spilte bandet følgende låter:

 1. Slave to the Grind **)
 2. Big Guns *)
 3. Here I Am *)
 4. Makin’ a Mess *)
 5. 18 and Life *)
 6. Piece of Me *)
 7. Tromme Solo
 8. Riot Act **)
 9. Psycho Therapy (Ramones cover)
 10. Wasted Time **)
 11. Psycho Love **)
 12. Midnight / Tornado *)
 13. Mudkicker **)
 14. Quicksand Jesus **)
 15. Get the Fuck Out **)
 16. Monkey Business **)
 17. Delivering the Goods (Judas Priest cover)
 18. Cold Gin (KISS cover)
 19. I Remember You *)
 20. In a Darkened Room **)
 21. Youth Gone Wild *)
 • *) fra albumet «Skid Row» (1989)
 • **) fra albumet ««Slave To The Grind» (1991)

Her et fett liveklipp fra siste låt «Youth Gone Wild» (samme som spillelisten i Brasil ovenfor), fra deres konsert når de åpnet for Guns N` Roses for et fullsatt Wembley Stadion i London 1991:

Sebastian Bach ønsker å gi ut det nevnte unike uhørte arkivmaterialet som han besitter og bemerket spesielt muligheten for å utgi dette i et bokssett og sier følgende: – «Jeg vil gjerne en dag gjøre hele boksen-behandlingen for den første Skid Row-platen og Slave to the Grind og til og med Subhuman Race,» Sannsynligheten for en slik utgivelse er imidlertid usikker og utfordrende på grunn av bandets pågående feide med deres tidligere frontmann. Bach sier videre: – “Don’t hold your breath,” Bach quipped. “Because everybody’s mad and angry about whatever happened in ‘96. Whenever they want to get over that, give me a call. Because I’m the guy who has the archive»

Bach ble sparket fra Skid Row i 1996. Spenningene hadde vært anstrengt i gruppen en stund, og en krangel om et tilbud om å åpne for Kiss ble til slutt dråpen. De siste årene har Bach uttrykt interesse for å gjenforenes med Skid Row for noen show, men dette har ikke blitt gjengjeldt av bandet. Selv om de aldri turnerer sammen igjen, håper Bach at musikerne kan sette uenighetene til side for å få utgitt det uhørte materialet.

Har du opplevd Skid Row eller Sebastian Bach live?

Ønsker du deg en albumboks med det uutgitte Skid Row materiale?

Del gjerne dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside (her)