Connect with us

Musikk

Sjekk ut disse kule roots rock jentene – «the little sisters of the Allman Brothers»

Published

on

(photo credit: Mark Hug – Larkin Poe, 2015)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Alltid kult å oppdage nye spennende band.

Det amerikanske bandet Larkin Poe er et spennende kult albumaktuelt roots rock band som absolutt anbefales å sjekke ut litt nærmere. Bandet består av multiinstrumentalist, singer/songwriter søstrene Rebecca, lead vokal / gitar og Megan Lovell, vokal, lap steel gitar. Jentene kommer opprinnelig fra Atlanta men er bosatt i Nashville. De har fått den amerikanske rootsmusikken inn med «morsmelka» og omtales ofte også som «the little sisters of the Allman Brothers». I tillegg til sine egne låter fremfører de også tradisjonelle lroots rock og blueslåter med ung ny energi og passion.

Hør bare på klippet nedenfor der de «leker seg» med den legendariske Howlin` Wolf låta «Spoonful» på hotellrommet sitt:

«Vi har en veldig fargerik familiehistorie», forklarer Rebecca i en omtale med baeblemusic:

«Det er mange kreative, hoder og intelligente grener i vårt slektstre. Vår farsfarfar led av skizofreni, mens vår store, store, flotte, bestefar, Larkin Poe, var en borgerkrigsvognfører, historikeren og en fjern fetter til den legendariske store forfatteren, poet og litterær kritiker Edgar Allen Poe (9. januar 1809 – 7. oktober 1849).  Å vokse opp med alle de vanvittige historier, skygger nok vår oppfatning av det normale. Som kunstnere tror jeg at noen av de medfødte eksentrisiteter, forfølges fra generasjon til generasjon, og har kanskje vært enda mer overdrevet i oss! Som søstre, ønsket vi bare å velge et bandnavn som hadde familiær signatur, så vi bestemte oss for å se til våre forfedre og vlgt derfor navn Larkin Poe».

I en ung alder ble jentene klassisk trent på fiolin og piano mens de ble påvirket og inspirrt av klassiske rockikoner som bl.a. Allman Brothers, Fleetwood Mac og Pink Floyd. Etter å ha eksperimentert med en rekke musikalske stiler, fant de en måte å blande sammen en lyd som kanaliserer sin egen stemme.

Larkin Poe er albumaktuelle med sitt tredje studioalbum «Peach» der vi bl.a. finner denne:

Låta «Look Away» er også nominert blant beste rockelåter 2017:

Klikk her for å følge denne fete spillelista

Her kan du følge Rockman på Spotify

Les også: Her er årets råeste rockelåter – Hvilke er dine favoritter?

Larkin Poe har blant annet også spilt sammen med legendariske Elvis Costello og deltatt på Aerosmith vokalist Steven Tyler’s album «We’re All Somebody from Somewhere» som ble utgitt i 2016 Som band har de også spilt både i 2014 og 2016 under den legendariske engelske Glastonbury Festival og ble stemt frem som «Best Discovery of Glastonbury 2014» av den engelske avisen The Observer. I februar i år deltok de også som backingband under MusiCares tribute til avdøde Tom Petty in Los Angeles for artister som bl.a. Jackson Browne og Don Henley.

Bandet har tidligere Sentrum Scene, Oslo (2014) og Parkteateret, Oslo (2016).

Her kan du sjekke ut bandets oppdaterte turneliste

Lyst til å oppleve Larkin Poe på norske festivalscener i 2018?

Del din kommentarer på Rockman facebook tilhengerside

Continue Reading
Advertisement