Connect with us

Musikk

Rockelegenden Ian Hunter alvorlig tinnitus rammet – Avlyser Mott The Hoople USA-turnè

Published

on

Foto: Ross Halfin - Ian Hunter

Ian Hunter har for kort tid siden annonsert via sin offisielle facebookside den triste nyheten om at han er blitt alvorlig rammet av tinnitus og av den grunn må avlyse den kommende Mott The Hoople `74 USA turneen. Han skriver bl.a.:

«Jeg er redd jeg ikke er så bra. Det skjedde ut av det blå for tre uker siden. Jeg ble rammet tungt av tinnitus. Det er ubarmhjertelig, og etter legens ordre må jeg avlyse alt for tiden. Jeg har gjennomført tester – ingen svulster, men det er høyt, ustanselig og skremmende. Jeg aner ikke hvordan dette skal gå videre. Kanskje det vil gi seg på et eller annet tidspunkt. Jeg aner ikke. Jeg holder dere oppdatert på nettsiden min. Nok en gang, beklager til dere alle»

En utrolig trist nyhet å få for alle oss som har fulgt denne fantastiske artisten gjennom mange år. Ian Hunter er blant de aller største rockelegender gjennom alle tider. Kjent blant annet som frontfigur, vokalist og låtskriver for legendariske Mott The Hoople, sitt samarbeid med en lang rekke store artister som bl.a. David Bowie, hans unike gitarist Mick Ronson og i tillegg en mangeårige fantastiske solokarriere. De siste årene sammen med The Rant Band.

Her hyller han sin avdøde venn med den nydelige låta «Michael Picasso»

Mick Ronson døde i 1993 kun 46 år gammel. Låta ble fremført under den helt unike dobbelkonserten «A Very Special Night With Ian Hunter Strings attached» på Sentrum Scene i Oslo 29 og 30 januar i 2002 der han spilte sammen med gitaristene Andy York og Torstein Flakne, Kjetil Bjerkestrand på keyboard, Sven Lindvall på bass og Trondheimsolistene.

I april i år gjenforente han det legendariske rockebandet Mott The Hoople og annonserte deres USA-turnè for første gang på over 45 år. Bandets lineup ville blant annet i tillegg til Mott The Hoople`s frontfigur, grunnleggende medlem og hovedlåtskriver Ian Hunter (vokal, gitar, piano), Ariel Bender (gitar) som spilte i bandet i perioden 1973 – 1974 og Morgan Fisher (orgel/keyboard) som spilte i bandet i perioden 1973 – 1980. I 1974 spilte Mott The Hoople en omfattende USA turnè over hele landet til støtte for dere sterke album «The Hoople» som inneholder store klassikere som bl.a. denne:

Det banebrytende bandet står også bak en rekke hits og legendariske låter som i ettertid har inspirert artister over hele verden gjennom flere årtider som bl.a. «All The Way From Memphis», «Honaloochie Boogie» og ikke minst låta «All The Young Dudes» som David Bowie skrev til bandet i 1972 og som bidro til deres store gjennombrudd.

Brian May og Roger Taylor i Queen både krediterer dem og ’74-turen for å hjelpe inspirere Queen’s Theatrical stage show. Ian Hunter, David Bowie sammen med Mick Ronson var derfor selvskreven gjesteartister under den fantastiske Freddie Mercury tribute konserten for et fullsatt Wembley i 1992.

Anbefaler at du ser det fantastiske klippet ovenfor i sin helhet!

La oss «krysse fingrene» for at den alvorlige tilstanden som nå har rammet Ian Hunter IKKE betyr slutten på hans mangeårige konsertkarriere.

Hva er dine beste Ian Hunter/ Mott The Hoople favorittlåter/ konsertminner?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside