Connect with us

Nyheter

SISTE: Gjenforening av legendariske Eagles til sommeren

Published

on


(photo: grafic assembled singel promo photos – from left: Joe Walsh, Don Henley and Timothy B. Schmit)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

I forbindelse med planlegging av de nye amerikanske musikkfestivalene som er omtalt som Classic East og Classic West som skal gjennomføres i til sommeren, viser nå Billboard til kilder om at legendariske Eagles gjenforenes og vil bli en av festivalenes headlinere.

Arrangørene av Classic East og Classic West som skal gjennomføres i juli på Citi Field, New York og på Dodgers Stadium, Los Angeles håper at dette vil bli et årlig arrangement. I tillegg til et gjenforent Eagles som jo ville vært fantastisk informeres det videre om at også legendariske Fleetwood Mac skal være bekreftet.

I etterkant av det tragiske og svært overraskende dødsfallet til grunnleggende bandmedlemmet Glenn Frey, (67) i fjor var hans mangeårige bandkollega Don Henley i stor sorg raskt ute med å oppløse bandet. Glenn Frey (vokal, gitar, keyboard) og Don Henley (vokal, trommer) som sammen med Bernie Leadon (gitar, mandolin, banjo) og Randy Meisner (bass) etablerte bandet i 1971. Gjennom årene har utvilsomt Glenn Frey og Don Henley vært bandets viktigste låtskriver der de sammen har skrevet mange av bandet største hits som bl.a. «Tequila Sunrise», Desperado», «One Of These Nights», «Take It To The Limit», «Lyin`Eyes» og ikke minst «Hotel California» som de skrev sammen med Don Felder.

Les også: Eagles-gitarist Glenn Frey er død

Har du fått med deg denne?

Her er Eagles råeste fremføring av låta «Hotel California» noensinne:

Det er fantastisk at bandet nå bestemmer seg for å komme sammen igjen. Gjenforeningskonserten som vil bli gjennomført i juli vil utvilsomt bli en unik og svært emosjonell konsert. La oss bare krysse fingrene for at gjenforeningen vil bli en varig og at dette legendariske bandet kan leve videre og la alle musikkelskere, på tross av det store tapet etter Glenn Frey, få oppleve mer av dette unike bandet i tiden fremover.

Sjekk ut Eagles live fra deres album utgitt i 1980

Trykk her for å følge Rockman på Spotify

I et intervju som ble gjennomført av Classic Rock med Don Henley i fjor øst av uttalte Henley at den eneste måten han ville vurdere noen form for gjenforening, ville i tilfelle være å ta med seg Glenn Frey sønn, Deacon. En mulig fremtidig linup vil derfor kunne være Don Henley (lead vokal og trommer), Joe Walsh (lead guitar), Deacon Frey (gitar) og Timothy B. Schmit (bass). Walsh og Schmit har forøvrig vært medlem av Eagles helt tilbake til tidlig på 70-tallet og er selvsagt unike legendariske medlemmer av bandet. En slik lineup ville derfor både ivaretatt musikksjelen og vært dønn solid.

Eagles har en svært spennende historie som bl.a. er presentert meget bra gjennom den tre timers unike dokumentarfilmen «The History Of Eagles» som ble lansert i 2013. Filmen som bl.a. tidligere også har blitt vist på NRK anbefales på det sterkeste.

Her får du tatt del i en «rockereise» med både oppturer og nedturer med unike klipp gjennom hele bandets historie:

Dokumentarfilmen kan du selvsagt få kjøpt, men den er også tilgjengelig på de fleste streamingtjenester som bl.a. Netflix. Om du ikke allerede har sett dokumentarfilmen, så sett av litt tid til å se denne. Det kommer du ikke til å angre på.

Er du klar for Eagles? Har du opplevd bandet live tidligere? Hva er dine favorittlåter?

Del gjerne dine reaksjoner i kommentarfeltet på Rockman facebookside ( her )

Continue Reading
Advertisement