Connect with us

Musikk

Se unikt klipp fra Prima Vera (Jahn Teigen, Tom Mathisen og Herodes Falsk) på Sentrum Scene i 2000

Published

on

Skjermdump fra Prima Vera video "Prima Vera (a)live - på Sentrum Scene i 2000." publisert på Herodes Falsk offisielle facebookside

Prima Vera var den norsk crazy musikalsk underholdningsgruppe som besto av den gang rockeartisten Jahn Teigen (Popol Vuh/ Popul Ace), Tom Mathisen (komiker, artist, skuespiller) og Herodes Falsk (stand-up artist/ komiker). Underholdningsgruppa Prima Vera var aktive i perioden 1976 til 1984 frem til Teigen forlot gruppa for å fokusere på sin egen solokarriere.

Les også: Jahn Teigen til minne – En pionèr innen norsk progressiv rock

Prima Vera var kjent for å parodiere med sarkastiske tekster til kjente artisters melodier eller melodier som lignet. De utgav seks studioalbum der flere av albumlåtene i ettertid har blitt nærmest udødelig kult-låter som bl.a. «Det er en fin dag», «Så lykkelig i Sverige», «Ha, ha, he, he, ho (De gærne har`e godt)», «Det er Norge som er bra», «Olavs Menn» og «Naboen».

En av tidenes største norske gitargenier Marius Müller som var en god venn av gruppas medlemmer forsøkte flere ganger å få bandet gjenforent. 14. mars 1999 ble han tragisk drept i en bilulykke kun 40 år gammel. Rett i etterkant av ulykken velger gruppa å gjenforenes.

Til minne: Gratulerer med 60 års dagen Marius Müller

I 2000 står de sammen igjen på Sentrum Scene med showet «(a) Live…and kicking». Og det er fra dette showet at nå Herodes Falsk har delt det unike klippet der de fremfører kult-låta «Naboen» som du ser nedenfor. Falsk sier følgende om klippet: – «Prima Vera (a)live – på Sentrum Scene i 2000. Antakeligvis har du hatt videoen i hylla, men på grunn av ekstrem kildesortering er den forlengst på dynga. I disse tider, som vi ikke får lov til å være sammen med naboen, hvorfor ikke la Jahn synge en hyggelig sang om dem. Passer for barn og voksne i alle aldre!»

Øvrige musikere som deltar er:

Svein Dag Hauge (gitar), Rolf Graf (bass), Per Hillestad (trommer) og Per Kolstad (keyboard).

Låta heter opprinnelig «Drivin’ My Life Away» og ble skrevet av Eddie Rabbitt, Even Stevens og David Malloy. Den ble utgitt på singel med Eddie Rabbitt i juni 1980.

Herodes Falsk og Tom Mathisen er nå tilbake i studio for å lage mer moro og har skrevet og innspilt nye sanger for første gang på 16 – seksten – år.

Herodes Falsk skriver følgende i et innlegg på sin facebookside:

«All vår moro med å lage musikk forsvant den dagen Marius Müller døde. Marius var vår bestekamerat, musiker, arrangør og produsent. Sammen laget Tom, Marius og jeg åtte album og mange hits som blant annet «De Gærne Har det Godt», «Fylla Har Skylda», Alle Fine Damer Har Ei Stygg Veninne», «I Marinen» og «Tusen Grunner Til Ikke Å Ha Sex I Kveld». Uten Marius ble ikke livet i studio det samme. Vi lagde flere album med andre musikere, alle VELDIG flinke, men den spesielle tonen var forsvunnet. Kjemi mellom personer kan ikke bestilles eller kjøpes. Men nå, takket være Covid-19, har hele vår musikalske glede igjen blitt pakket opp og rullet tilbake til oss i form av et nytt musikalsk geni, nemlig Mr. Bjørn WW Jørgensen«

«La meg forklare: Jeg ble kjent med Marius på En dags pause-turneen til Jahn Teigen. Müller var hyret inn som rytmegitarist av Svein Dag Hauge. Mitt bidrag var å være turnéleder og selskapsdame for Jahn og musikerne, noe som i hovedsak gikk ut på å sjekke at dørene til konserthallene var låst opp da vi ankom – og enda viktigere – servere schnaps etter at konsertene var ferdig. Det sier seg selv at jeg var turneens mest populære mann og ble venner med alle musikerne. Marius deltok på to turneer med Jahn Teigen uten å bli benyttet som gitarist i studio«

«Det var først på Prima Veras «De gærne har det godt» at Marius var med som gitarist. Eller kanskje det var på Prima Vera den 5te..? Nei, vent! Kanskje det var på Brakara..? Eller…? Jeg er ikke helt sikker. Det er så lenge siden, når jeg tenker meg om, er jeg ikke engang 100% sikker på om jeg var der? Marius og jeg sementerte vennskapet vårt under innspillingen av Cheek to Cheek med Jahn Teigen og Anita Skorgan i Stockholm. Jeg skrev tekster, mens Marius var gitarist og arrangør». Jahn og Anita bodde på hotell, mens Marius og jeg hadde leiet oss en leilighet. Jeg husker ikke noe særlig fra innspillingen av albumet, men jeg husker at vi ikke kunne hatt mer moro om vi hadde tilbrakt all tiden i Sverige på Systembolaget, ikke det at jeg på noen måte prøver å insinuere at det var der vi spilte inn albumet. Det jeg prøver å fortelle er at det var veldig moro å lage plater sammen med Marius, og at Tom og jeg elsket å jobbe med ham. På mange måter er det synd at samfunnet igjen trenger noe som kan få folk i godt humør. Men uten den situasjonen verden er i nå, ville vi antakeligvis ikke skrevet disse nye sangene – eller fått sjansen til å jobbe med Bjørn WW Jørgensen. Bjørn bor i likhet med meg på Kanariøyene, og som ikke det er nok å være happy for, så har han også et knallbra studio. Så når Tom var deppa light fordi han ikke kunne opptre lenger, foreslo jeg at vi skulle lage noen nye sanger som kan få folk i godt humør».

«Bjørn var ikke vanskelig å be, og med min vanlige ”gi faen og ha det moro” holdning har vi innspilt tre nye sanger. Lystige sanger som vi håper vil få hele verden i godt humør. Problemet er selvsagt at selv om vi har en bra låt, så betyr ikke det en dritt lenger. Ingen bryr som om hva som er bra, det eneste som teller nå er å ha en hit! Å få en verdens-hit i dag er nesten umulig, og om du får én nummer 1, så har den i tillegg omtrent samme levetid som en dvergdøgnflue. Den ekstatiske gleden du vil få når du hører den første singlen vår, varer dessverre ikke mer enn i to minutter og femti sekunder. Nå lurer du sikkert på om du skal gidde å bruke så lang tid av livet ditt på å lytte til en sprudlende sang vi har produsert? Selvsagt skal du det! Ok, du kan argumentere med at vi er inngrodde fossiler i musikkbransjen, men gjett hvem – som med sin fantastiske idol-karisma – kom i studio for å synge kor? Helt riktig: Elvis!.Det er bare å glede seg!

Her kan du følge Tom Mathisen, Herodes Falsk, Prima Vera på YouTube

Har du opplevd Prima Vera live?

– Hva er dine Prima Vera favorittlåter?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebookside (her)