Connect with us

Musikk

Se Norgesaktuelle Iggy Pop covre Lou Reed’s «Walk On The Wild Side» feat. Duff McKagan m.fl.

Published

on

Photo credit: Ross Halfin / Live Nation - Iggy Pop

Norgesaktuelle Iggy Pop (76) satte sin egen spinn på Lou Reeds hit «Walk On The Wild Side» fra 1972 på et show i Los Angeles: Punklegenden spilte sangen som åpningen av ekstranummeret og ble akkompagnert av hans all-star band The Losers, bestående av Andrew Watt og Jamie Hince (The Kills), Guns N’ Roses bassist Duff McKagan og Red Hot Chili Peppers-trommeslager Chad Smith. Det markerer den første anledningen at Iggy Pop noensinne har spilt den aktuelle låta live:

Den amerikanske artist, sanger og låtskriver Lou Reed døde dessverre 73 år gammel av sykdom 23. oktober 2013. Lou Reed var en banebrytende artist, låtskriver og poet med stor innflytelse både som soloartist og som medlem av det unike bandet The Velvet Underground. Blant hans mest kjente låter er nettopp «Walk On The Wild Side».

Legenden og punkrockens gudfar Iggy Pop kommer til Norge i sommer og headliner både Bergenfest torsdag 15. juni og Tons Of Rock lørdag 24. juni. Med Detroit-kollektivet The Stooges tok Iggy Pop rocken til et helt nytt nivå hva råskap angikk.

De var uforutsigbare, foroverlente og ”farlige”. The Stooges var en kortlivet affære i den store sammenhengen, men rakk likevel å sette et uslettelig avtrykk i rockehistorien med album utgivelsene ”The Stooges” (1969), ”Funhouse” (1970) og ”Raw Power” (1973). Iggy debuterte som soloartist med ”The Idiot” i 1977 og fulgte opp med ”Lust For Life” noen måneder senere. Singelene ”Lust For Life” og ”The Passenger” er så ikoniske låter spm noen og fremstår i dag like smarte og skarpskodde den dag i dag som da de ble sluppet. 

Iggy Pop har gjennom hele karrieren sluppet plater i et jevnt trav, og til neste år kommer hans tyvende album som får tittel ”Every Loser”. Selv om Iggy i følge fødselsattesten begynner å dra på årene har han fremdeles energi og en ståpåvilje som artister flere tiår yngre enn han må ta av seg hatten for. Det finnes rett og slett ikke hans like.

Sjekk bare her hva man kan forvente under konserten til sommeren:

Les også: Her er årets fete guide over norske festivaler 2023

Er du klar for konsert med Iggy Pop?

– Har du opplevd han live tidligere?

Del dine kommentarer på Rockman facebook ( her )