Connect with us

Musikk

Legenden Iggy Pop til Norge 2023

Published

on

Skjermdump fra video "Iggy Pop - Passenger (Live at the Royal Albert Hall)" publisert på YouTube og nedenfor

Iggy Pop headliner torsdag 15. juni Bergenfest 2023.

Dette bekreftes i dag via egen pressemelding fra arrangøren.

Ikon, rebell, innovatør – kjært brn har mange navn. Vi snakker selvsagt om Iggy pop som med rette blri omtalt som punckrockens gudfar. Med Detroit-kollektivet The Stooges tok han rocken til et helt nytt nivå hva råskap angikk. De var uforutsigbare, foroverlente og ”farlige”.

The Stooges var en kortlivet affære i den store sammenhengen, men rakk likevel å sette et uslettelig avtrykk i rockehistorien med album utgivelsene ”The Stooges” (1969), ”Funhouse” (1970) og ”Raw Power” (1973). Iggy debuterte som soloartist med ”The Idiot” i 1977 og fulgte opp med ”Lust For Life” noen måneder senere. Singelene ”Lust For Life” og ”The Passenger” er så ikoniske låter spm noen og fremstår i dag like smarte og skarpskodde den dag i dag som da de ble sluppet. Iggy Pop har gjennom hele karrieren sluppet plater i et jevnt trav, og til neste år kommer hans tyvende album som får tittel ”Every Loser”. Selv om Iggy i følge fødselsattesten begynner å dra på årene har han fremdeles energi og en ståpåvilje som artister flere tiår yngre enn han må ta av seg hatten for. Det finnes rett og slett ikke hans like.

Sjekk bare her hva man kan forvente under konserten på Bergenfest neste sommer:

I tillegg til Iggy Pop bekrefter også Bergenfest scandirockerne i The Hellacopters, den svenske
stjerneduoen First Aid Kit, California-bandet Warpaint, indierockerne The Reytons, postpunk-bandet Shame, skotske Twin Atlantic og den irske folkrockgruppen The Mary Wallopers som alle spiller torsdag 15. juni på Bergenfest sin store rockedag

Trykk her for å bestille dine billetter trygt i samarbeid mellom Ticketmaster og Rockman

Er du klar for konsert med Iggy Pop?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside (her)