Connect with us

Nyheter

Se første TV-intervju med Eagles Of Death Metal etter terrorangrepet

Published

on

(foto: skjermdump fra Youtube film nedenfor)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Fredag 13. november ble verden vitne til forferdelige nyhetsbilder fra et grufullt terrorangrep som rammet flere steder samtidig i Paris. Så langt er det bekreftet 130 døde hvorav 89 av disse ble drept under den utsolgte konserten med det amerikanske rockebandet Eagles of Death Metal for 1500 mennesker i konserthuset Le Bataclan.

Blant de drepte var også bandets merchandise manager, Nick Alexander og tre kolleger fra deres plateselskap Universal Music Group, Thomas Ayad, Marie Mosser og Manu Perez. 

Bandets lineup for denne konsertkvelden besto av co-grunnlegger Jesse Hughes (43), gitar og vokal, Dave Catching (54), gitar, Julian Dorio (39), trommer, Eden Galindo, gitar og Matt McJunkins, bass. Bandets andre grunnlegger Josh Homme (42), gitar, også kjent fra bandet Queens of the Stone Age er sjeldent med på turne og var heller ikke med denne gangen. 

Trodde det var noe galt med PA-anlegget

– 3 menn kom stormene inn og begynte å skyte. Først trodde jeg at det var PA-anlegget som det var noe galt med, men jeg forsto ganske raskt at det var skudd sier gitaristen Eden Galindo. Vi visste ikke om de siktet på oss eller noe annet. Et av bandemedlemmene ga det første signalet om å flykte etter at han så at en av de væpnede mennene tok en pause i skytingen for å lade våpenet sitt. 

Noen av bandmedlemmene var i stand til å rømme ut av en dør nær scenen mens andre flyktet i andre retninger.

Brukte champagneflaske som forsvarsvåpen

Bandets bassist Matt McJunkins forteller at han ble fanget i et rom sammen med fans.

– Alle begynte å løpe opp i dette rommet for å unnslippe skuddene, sier han. Der jeg står ser jeg skytingen og skuddene som blinker og må ta en avgjørelse. Skal jeg løpe over scenen eller skal jeg gjemme meg i dette rommet og håpe på det beste?

McJunkins forteller videre om gripende scener i rommet der blodige fans brukte stoler for å barrikadere seg og legger også til at det eneste i rommet som man fant for å bruke som et forsvarsvåpen var en flaske Champagne som sto klar til konsertslutt. I rommet rant det nå også masse vann som han fryktet kunne varsle terroristene.

Bryter sammen under intervjuet 

Jesse Hughes bryter sammen under intervjuet når han skal forklare om redsel og angsten som oppsto når han skulle forsøke å finne sine bandkollegaer og sin kjæreste som han hadde med seg denne kvelden i all kaos og terror som oppsto.

Når han ropte «Allahu akbar» så forsto jeg hva som skjedde.

Bandets lydteknikker forteller også om at han plutselig stirret rett i ansiktet på en av terroristene som så siktet og skjøt mot han, men bommet. Når han ropte «Allahu akbar» så forsto jeg hva som skjedde.

Overlevde ved å gjemme seg under skinnjakka

– Flere mennesker gjemte seg i vår garderobe og drapsmennene kom seg inn og drepte hver og en av dem, bortsett fra en gutt som var gjemt under min skinnjakke, forteller Jess Hughes

I et 26 minutters hjerteskjærende og sterkt tv-intervju på VICE snakker bandet nå ut om den tragiske hendelsen som fant sted denne kvelden:

Flere store artister som blant annet  U2, Foo Fighters, Deftones, Marilyn Manson, Motörhead og Prince har nylig avlyste sine konsertdatoer i kjølvannet av det forferdelige terrorangrepet i Paris. Den Grammynominerte amerikanske artisten Beth Hart (43) som de seneste årene nærmest har eksplodert i popularitet, gjennomførte sin konsert i Lyon, Frankrike 14. november som planlagt dagen etter at den forferdelige terroraksjonen.

Blant artister over hele verden har terroraksjonen gjort et dypt inntrykk. Foo Fighters overrasket alle når de denne uken har gått ut og gitt vekk sin nye EP som inneholder hele fem gratis låter. Samtidig oppfordrer bandet med frontfigur Dave Grohl i spissen lytterne til å donere penger til et fond som er opprettet for å hjelpe ofrene. #RMROCK

Continue Reading
Advertisement