Connect with us

Nyheter

Rockheim presenterer «Wall Of Sound»: – Unik fotoutstilling av rockefotograf Guido Harari

Published

on


(foto: Guido Harari skjermdump av video nedenfor som presenterer hans bok om Kate Bush – «The Kate Inside»)

Tekst nedenfor: Hentet fra Rockheim nettside

Hva har artister som Kate Bush, Joni Mitchell, Frank Zappa, Bob Dylan, Patti Smith, Tom Waits, Leonard Cohen, Peter Gabriel, The Kinks og Bob Marley til felles?

Bortsett fra å være verdensberømte musikere? Jo, de er alle blitt ikonisk fotografert av italienske Guido Harari! Med sin distinkte, lekne stil har Harari portrettert de største musikerne vi har, i overraskende positurer. Leonard Cohen liggende som en baby i en hotell-lobby. Tom Waits i rasende trav med ei kappe blafrende rundt seg. Kate Bush på trampoline. Foto som kan virke utstuderte til siste detalj, men som er resultatet av øyeblikkets improvisasjon, takket være unik kjemi mellom fotograf og artist.

Her presenterer Guido Harari sin limited edition bildebok «The Kate Inside»:

 

– Vi er ekstremt stolte over å få presentere høydepunktene fra hele Guido Hararis karriere, i hans første, store internasjonale fotoutstilling, sier arrangøren Rockheim. 

Harari er kanskje den best gjemte hemmeligheten innen internasjonal musikkfotografi. Mange av bildene er ikoniske, mens andre aldri er blitt vist offentlig før. Dette er også en slags reise gjennom internasjonal pop- og rockhistorie, presentert på en både morsom og bevegende måte.I tillegg formidler vi historiene bak bildene. Førstehånds møter med våre mest kjente artister, fra en tid management, plateselskap og livvakter lot en italiensk fotograf slippe helt inn i stjernenes stue.

– Jeg elsker å overraske både den jeg tar bilde av, og meg selv. Jeg prøver å dra det så langt som mulig med små provokasjoner, for å se hvor langt artisten er villig til å leke med sitt eget image. Jeg glemmer aldri at det å ta et bilde, og det å bli tatt bilde av, er noe av det mest unaturlige å gjøre i denne verden, forteller Harari. – Hvert og ett av disse bildene har sin egen historie. Og når jeg tar bilder, tenker jeg alltid at dette kan være det siste bildet jeg tar.

Guido Harari er strålende fornøyd med å kunne vise sine foto i Norge. – Et nasjonalt museum for populærmusikk? I Europa? Wow! Det er en sann glede og stor ære for meg å bli invitert hit. I en italiensk tv-dokumentar om Guido Harari, uttalte Lou Reed: – Jeg er alltid glad når Guido tar bilde av meg, for da vet jeg at det blir et musikalsk bilde. Og det får alltid noe poetisk og emosjonelt over seg. 

Utstillingen Wall Of Sound – The Photography of Guido Harari viser nettopp dette.

Artister som presenteres under utstillingen er: Alexis Korner, a-ha, Chuck Berry, BB King, Bo Diddley, Bob Dylan, Bob Marley, Brian May, Bruce Springsteen, Buddy Guy, Eric Clapton, David Bowie, David Crosby, Frank Zappa, George Harrison, Iggy Pop, Jan Garbarek, Jackson Browne, Jeff Beck, Jeff Buckley, Jim Kerr, Jimmy Page, Joni Mitchell, John Lee Hooker, Kate Bush, Keith Richards, The Kinks, Kurt Cobain, Laurie Anderson, Leonard Cohen, Lou Reed, Little Steven, Mariann Faithfull, Mari Boine, Mick Jagger, John Mayall, Neil Young, Nick Cave, Nina Hagen, Patti Smith, Peter Gabriel,The Police, Prince, Ramones, Robert Smith, Santana, Sondre Lerche, Steve Winwood, Tim Buckley, Todd Rundgren, Tom Waits, Van Morrison og Robert Wyatt.

Utstillingen åpnet 24. mai, og står på Rockheim til 7. mars 2017.

For mer informasjon om utstillingen sjekk ut Rockheims offisielle nettside.

Continue Reading
Advertisement