Connect with us

Musikk

Rockebandet SPAN gjenforenes på Rockefeller i Oslo februar 2024

Published

on

SPAN gjenforenes på Rockefeller 9. og 10. februar 2024!

SPAN var kjent for sine fengslende liveopptredener og catchy rockelåter. De var et av de virkelig store bandene tidlig på 2000-tallet, og dominerte livescener og festivaler i både inn- og utland. Nå skal de gjenforenes nøyaktig 20 år etter at debutplata kom i salg.

Begynnelsen av 2000-tallet var en gullalder i norsk rock, og SPAN hadde brukt 10 år på veien i Norge og UK, før de slapp debutalbumet «Mass Distraction» i 2004. Albumet solgte til gull og ble godt mottatt av både kritikere og fans. SPAN ble ansett som et nytt norsk stjerneskudd med internasjonal appell, noe som ble bekreftet gjennom platekontrakter med Island Records i UK og Interscope i USA. Debutalbumet ble produsert av Foo Fighters-produsenten Gil Norton og mikset av Kevin Shirley, som har produsert alt fra Aerosmith til Iron Maiden.

Selv om kred-politiet rynket på nesa av det utatoverte bandet som hadde brukt alt for mange timer på øvingsrommet for å bli det tighteste og mest hardtslående rockebandet, snakket hundrevis av utsolgte konserter med hylende fans for seg selv. Det var et band som mange mente mye om, og de fikk mye omtale i media, både innenlands og utenlands som NME, Rolling Stone og Kerrang.

Etter 15 år med hundrevis av svette backstager, tusenvis av mil i bandbuss, solbriller innendørs og ferdigsignerte pupper bestemte bandet seg for å legge opp i 2005.

Nå er de klare for en reunion – en siste runde i manesjen!

«Mange har spurt om vi noensinne kom til å spille sammen igjen i SPAN. Det har jeg da alltid svart at neppe noen gang kom til å skje. Så feil kan man ta.I denne gale verden vi lever i – med nyhetsbilde av mørkeste sort tenker jeg vi trenger lyspunkter».

«Vi lever nå. Jeg gleder meg!» Kim Nordbæk, bassist i SPAN

«SPAN var et forrykende tight liveband. Delte scene med dem på noen festivaler og husker at jeg synes det låt svært proft.» – Øystein Greni, Bigbang

«2000-tallet var en merkelig tid i musikk-Norge. Det var klare skiller på hva som var «kred» og hva som var «døvt». I min krets, havnet SPAN av en eller annen grunn i den siste. Jeg nikket solidarisk med til de kredible rockevennene mine, men sannheten er jo at jeg elsket Span i skjul. De var flinkere på instrumentene sine enn alle andre de andre rockeband på denne tiden, utrolig hyggelige typer å møte på på veien, og jeg kan fremdeles riffet til «Found» som jeg lærte meg i 2003. I skjul, såklart.» – Tarjei Strøm, Ralph Myerz, Datarock

Billetter i salg fredag 10. november kl. 10.00.

Trykk her for å sikre deg billetter via Ticketmaster

Sjekk også ut vår fete guide over hundrevis av aktive norske rockeband

Er du klar for gjenforeningskonsert med SPAN?

– Har du opplevd bandet live tidligere?

Del dine kommentarer og gjerne bilder/ filmklipp på Rockman facebook (her)

Grunnlegger, eier, utgavesjef og redaktør for musikkmagasinet Rockman.no - E-mail: knuteirik@rockman.no