Connect with us

Musikk

Deep Purple til Norge 2024

Published

on

Photo Credit: Tommy Østby - www.instagram.com/tommy_ostby/ fotograf for Rockman.no - Deep Purple at Tons Of Rock 2022

Legendariske Deep Purple, en av rockemusikkens mest innflytelsesrike band, som gjennom flere tiår har fylt globale arenaer og solgt mer enn 100 millioner album bekreftes nå til Norge og Notodden Blues Festival fredag 2. august 2024.

Metallica-trommis og Deep Purple inspirerte Lars Ulrich om bandet:

Rammen rundt konserten på Notodden Blues Festival 2024 vil bli spesiell og unik. Kanskje den feteste du noen gang får oppleve med legendariske Deep Purple. Du vil garantert få en opplevelse av en unik «intimkonsert-feeling» selv om konsertens hovedscene Hovigs Hangar vil bli fylt til randen med sin kapasitet på ca. 6 500 mennesker. De som har opplevd konserter på denne spennende «teltscenen» tidligere vet hvorfor. Dette blir helt rått!

Notodden Blues Festival sier følgende om bookingen:

«Med Deep Purple tar vi rockefredagen vår til et helt nytt nivå. Jeg gleder meg ellevilt til at verdens mest kjente rocke-riff i «Smoke On The Water» dundrer ut over Notodden, og til at Deep Purple-klassikere som «Highway Star», «Black Night» og alle de andre klassikerne skal runge i Hovigs Hangar fredag 2. august. Dette blir som en drøm som går i oppfyllelse for meg, både som musikkinteressert og som festivalarrangør i 35 år. Dette trodde jeg aldri skulle bli mulig.»

«Jeg har vært Deep Purple-fan siden jeg kjøpte albumet «Machine Head» på vinyl med en gang det kom ut i 1972, og har siden den gang slitt ut flere eksemplarer. Det blei kjempesuksess hos oss med Uriah Heep og Wolfmother i fjor, men dette er flere etasjer opp. For Notodden Blues Festival finnes det ikke en sterkere rocke-booking enn Deep Purple. Dette blir den største produksjonen vi har hatt på Notodden noensinne.»Jostein Forsberg, festivalsjef NBF

Deep Purple beviste under fjorårets Tons Of Rock og senere ved påfølgende konserter i Trondheim og Ålesund samme år da de stilte med sin nye meget dyktige gitarist Simon McBride at bandet fortsatt leverer råsterke og energiske konserter. Savnet etter mangeårige dyktige gitarist Steve Morse er selvsagt der. Men vil faktisk påstå at Deep Purple i etterkant av at McBride kom inn som erstatning til Morse, så har bandet fått et nytt «ungt» energisk oppsving som har smittet over på samtlige øvrige bandmedlemmer. Dette bekreftes også av bassist Roger Glover i et intervju tidligere i år der det blant annet også ble bekreftes at nytt album vil bli utgitt i 2024:

«Vi har nettopp gjennomgått en stor forandring, fordi gitaristen vår Steve Morse måtte trekke seg fra bandet for å støtte sin alvorlige syke kone. Og så har vi en ny gitarist i bandet som heter Simon McBride. Og det er en hel opplevelse; jeg mener, det er et annet band.»Roger Glover

Simon McBride spilte under Deep Purple`s konsert på fjorårets Tons Of Rock som var en del av bandets «Whoosh! Tour». Hør bare McBride`s fantastiske solo under «When A Blind Man Cries»:

Se spillelisten og filmklipp fra Deep Purple under Tons Of Rock

Nåværende Deep Purple lineup består av:

  • Ian Gillan – lead vokal (1969–1973, 1984–1989, 1992 – )
  • Simon McBride – gitar, backing vokal (2022 – )
  • Roger Glover – bass, backing vokal (1969–1973, 1984 – )
  • Ian Paice – trommer (1968–1976, 1984–present)
  • Don Airey – keyboards (2002 – )

Les også: Deep Purple bekrefter nytt studioalbum – Første med Simon McBride

Billetter til NBF 2024 i salg nå!!

Trykk her for å sikre deg billetter nå via Ticketmaster

Er du klar for konsert med Deep Purple 2024?

– Har du opplevd bandet live tidligere?

Del dine kommentarer og gjerne bilder/ filmklipp på Rockman facebook (her)