Connect with us

Musikk

Rammstein vokalist Till Lindemann avhørt av russisk politi

Published

on

Skjermdump av musikkvideo: "Lindemann - Praise Abort (Live in Moscow)" publisert på YouTube

I følge den tyske nyhetskringkaster og nettavis Deutsche Welle ble Rammstein vokalist Till Lindemann denne helgen avhørt av russisk politi før sitt planlagte festivalbesøk i den russiske byen Tver, 180 km nordvest for Moskva. Russisk politi sin offisielle årsak til politiavhøret skal i følge det tyske tabloidavisen BILD være at han ble advart om å overholde visse Covid-relaterte forhold mens han opptrådte i Tver. Festivalen som skulle vært gjennomført søndag (29. august) ble i etterkant avlyst. Festivalarrangør Maxim Larin skrev iflg. Deutsche Wellesosiale medier-plattformen VK at festivalen ble kansellert på grunn av press fra myndighetene.

Øvelsene i forkant av arrangementet hadde allerede blitt blokkert av tjenestemenn. Politiavhøret av Lindemann ble ifølge det uavhengige russiske nyhetsbyrået Interfax og det tyske dagbladet Bild gjennomført ved at russisk politi besøkte Till Lindemann på hotellet hans lørdag kveld.

ФедералПресс (FederalPress9 har publisert dette på Twitter:

Noen nyhetsmagasiner skrev at sangeren ble arrestert, noe som ikke er korrekt. Ifølge informasjonen fra Bild ble Rammstein-sangeren bare advart om at han skulle overholde visse Covid -relaterte forhold mens han opptrådte i Tver, og politiet dro etterpå..

Deutsche Welle skriver videre at det uavhengig russiske nyhetsbyrå Interfax rapporterer at Lindemanns manager Anar Reiband står tiltalt for å ha brutt migrasjonslover. Da de kom inn i Russland ble det uttalt at formålet med turen var turisme, selv om det var planlagt konserter.


Avisen skriver også at selv om restriksjoner knyttet til Covid-19 pandemien var myndighetenes offisielle grunn til å blokkere arrangementet, mistenker festivalarrangøren at intervensjonen var knyttet til det kommende valget i Russland. Festivalarrangør Maxim Larin er en forretningsmann knyttet til det nasjonalistiske opposisjonspartiet, Rodina (Motherland). Sønnen hans er tidligere Rodina -medlem av det lokale lovgiver og stiller opp på vegne av partiet for det regionale parlamentet. Videre at myndighetene skal ha klaget på navnet på arrangementet som kan sees på som å promotere partiet iden det inkluderer begrepet Rodina.

Rammstein og Lindemann er svært populær og kontroversiell i Russland.

Till Lindemann som er veldig populær i Russland skal etter planen delta neste helg på Den røde plass i Moskva på Spasskaya Tower International Military Music Festival.

Del gjerne dine kommentarer

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook side