Connect with us

Musikk

Queen gitarist Brian May fly forbannet på Australias ledende tv-stasjon – I krangel med kameramann

Published

on

Foto: skjermdump av YouTube video "Brian May In News As Persistent Cameraman Annoys Him" publisert av James Rundle

Queen + Adam Lambert er for tiden turnè-aktuelle og spiller i dag og førstkommende lørdag konserter i Australia. I forkant har bandet spilt flere konserter på New Zealand. Når Queen gitarist Brian May hadde ankommet Brisbane flyplass i Australia med sin private jet, og så ble filmet på vei ut av flyplassen mens han stoppet for å «slå av en prat» med noen fans.

Kameramannen som var på oppdrag for den ledende Australske tv-stasjonen og nyhetsmagasinet 7News fikk beskjed om å stoppe å filme. Når det ikke skjedde, så får han klar beskjed fra Brian May:

“You put this down or else something ugly happens, do you understand?”

Når så kameramannen fortsetter å filme, så «renner det over» for May som fly forbanna beveger seg bort til kameramannen for å stoppe filmingen. Kameraet blir så slått av, men fotografen som i følge tv-stasjonen også er er stor fan av bandet, tar så opp sin egen telefon og fortsetter filmingen med denne. Det like Brian May meget dårlig og sier sarkastisk:

«Oh, you’re clever aren’t you? “What a parasite you are. Just leave us alone will you».

Her kan du se hele hendelsen:

I etterkant av at tv-stasjonen publiserte videoen ovenfor på nyhetene, så publiserte Brian May sin egen forklaring (sett fra hans side) på hva som hadde skjedd på sin egen nettside der han blant annet skriver:

«Nei – jeg har ikke det bra. Men det blir jeg. Det ødela absolutt dagen min, og hvis det var det du ville ha, Channel 7, så har du fått det. Det er en fin linje mellom sinne og depresjon, og jeg har slitt med alt dette siden jeg ble overfalt og trakassert av et TV News-team, rett etter ankomst med flyet fra New Zealand. Jeg har hatt et hyggelig samarbeid med bokstavelig talt tusenvis av nyhetsreportere, fotografer og kameramaskiner i løpet av de siste 50 årene. Jeg er ikke akkurat kjent for å være aggressiv, selv i møte med provokasjon, men denne fyren provoserte meg – en av de frekkeste og mest respektløse videokameramenn jeg noensinne har møtt».

«Da vi kjørte ut av flyplassen, la jeg merke til en liten gruppe små barn med Queen-album som vinket velkommen. Jeg synes det er vanskelig å bare kjøre forbi i en sak som dette. Ja, de kunne ha vært irriterende «e-bay-hunder» som bare ville tjene seg noen lettjente penger, men disse karene så ut som veldig ekte fans. Disse tingene betyr fremdeles mye for meg. Så vi stoppet bilen, og jeg kom ut for å signere Queen-materialet deres, og de ga meg vennlig gaver av typisk australske godbiter. Herlig. Presset opp mot barna kom en fyr med et stort TV-kamera».

«Jeg hadde tydeligvis lagt merke til ham, men jeg ante ikke hvem han var – om han var en del av barnefesten, eller en tredjepart. Jeg lot ham bare filme noen få øyeblikk når jeg signerte albumene. Men disse barna var tydelig veldig rørt over møtet, og jeg følte at de fortjente å få noen få øyeblikk som ikke ble filmet for offentlig deling. Så på den fineste mulige måten henvendte jeg meg til kameramannen og spurte om han ville slutte å filme, nå hadde han fått historien sin og gitt oss noen private øyeblikk. Han nektet. Han fortsatte å filme, og vendte aggressivt kameraet nærbildet i ansiktet mitt. Det for meg føltes som en bevisst invasjon av rommet mitt og rett og slett uvennlig. I det øyeblikket forandret alt seg».

«Jeg ba kameramannen minst to ganger til om å sette kameraet ned, og det gjorde barna også. En av dem sa: «Jeg har ventet halve livet mitt på å møte Brian, og jeg vil ikke at det skal bli ødelagt av deg.» Fyren fortsatte å filme, og da ba jeg ham fast om å legge kameraet bort, ellers ville dette bli til en stygg hendelse. Til slutt pekte han kameraet oppover, og det var ganske tydelig at det fremdeles var slått på, og spilte inn lyd. Nå krever det ganske mye å få meg forbanna, men jeg begynte å koke. Alle har et vippepunkt, tror jeg? Jeg fortsatte å snakke med barna og prøvde å ignorere hans tilstedeværelse, men han trakk deretter ut sin iPhone og begynte å filme oss med det. Det var det siste strået for meg».

«Jeg satte kurs mot ham med den hensikt å skille ham midlertidig fra telefonen hans, og faktisk la en hånd på den, før sikkerhetsvakten min frarådet meg. Og så skjønte jeg at jeg hadde gått rett i en felle. Fyren hadde nå det han ville. Han kunne koke dette opp til en historie der jeg ble fremstilt som en angriper på et uskyldig offer for en nyhetsmann. Han hadde det eneste opptaket av hendelsen, slik at han eller sjefene hans kunne redigere den slik de ville, for å få meg til å se ut som om jeg mistet hode uten grunn. Og det er forutsigbart nøyaktig hva Channel 7 gjorde. De kunne ha kjørt en historie om hvordan vi ville komme til å forberede oss til å gjøre vårt for «Fire Fight Australia» neste uke, eller om det kommende massivt utsolgte showet i Brisbane, eller til og med om hvordan vi hadde hatt en hyggelig velkomst fra noen fans på flyplassen. Men nei … de kjørte «historien» med en selvtillit innledning om Brian May «angriper» en kameramann, etterfulgt av en utspekulert redigert versjon av opptakene han hadde skutt, der jeg kommer på som en aggressor. Jeg angrer på at jeg ble sur, men sint ble jeg, under det jeg anser som alvorlig provokasjon, og for meg er oppførselen til kameramannen og News 7-teamet Channel 7 skammelig. Jeg ønsker unnskyldning fra dem alle, men sjansene for det er selvfølgelig små».

«Jeg vet ikke om det hele var et oppsett fra begynnelsen – kanskje det – eller om han bare bevisst opptrådte som en drittsekk for å lage en historie, men uansett …»

Her kan du lese hele Bryan May sin forklaring

I dag la Brian May også ut følgende melding på sin facebookside med henvisning til saken ovenfor:

Hva mener du om saken?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook