Connect with us

Musikk

Publikums dom: Avatar leverte den feteste konserten under årets Norway Rock Festival

Published

on

Photo credit: Knut Eirik Myhre, www.rockman.no – Johannes Eckerström/ Avatar at Norway Rock Festival 9th July 2016

Ildsjeler og frivillige klarte gjennom et nærmest knirkefritt arrangement 8 – 9. juli å gjenreise Norway Rock Festival med stor stemning der både publikum og artistene i etterkant skryter festivalen «opp i skyene» 

Les også: Suksess for årets Norway Rock Festival – Omfavnet av artister og publikum

5500 billetter ble solgt, perfekt stemning og været var strålende. Den gode festivalstemningen smittet også over på artistene som gav alt og leverte råsterke konserter. Bookingsjef Kjell Arne «Kelly» Aamodt skal ha stor ros for booking og sammensetning av årets lineup. Sett i lys av den begrensede økonomiske handlefrihet som har vært til rådighet så er det skapt en god balanse mellom headlinere, velkjente band, up-and-coming-band og ledende coverband. Headlinerne Within Temptation og Five Finger Death Punch leverte som forventet solide konserter. I tillegg ble det skapt mange spennende musikalske høydepunkt også fra de øvrige artister. Den absolutte største overraskelsen var utvilsomt lørdagskonserten med det svenske metal bandet Avatar.

(photo credit: Rockman – Johannes Eckerström/ Avatar at Norway Rock Festival 9.juli 2016)

Her kan du se flere fete bilder fra Avatar under Norway Rock Festival 2016

Avatar leverte en råsterk intens konsert med et teatralsk sceneshow ledet av den karismatiske frontfigur og vokalist Johannes Echerström i hovedrollen.

I perioden 10 – 17. juli har vi spurt lesere og festivalpublikum hvilken konsert fra årets Norway Rock Festival som de syntes var den aller feteste. Nærmere 2000 har avgitt sine stemmer og publikums dom er klar, med hele 21 % av stemmende er Avatar stemt frem som årets feteste konsert. Tett etterfulgt i avstemmingen følger årets headlinere Five Finger Death Punch (18 %) og Whithin Temptation (15 %).

Her kan du se resultatet av hele avstemmingen

– Det var fantastisk å overvære konserten med Avatar. Jeg stod der nærmest med gåsehud. De leverte en råsterk performance og jeg vil nesten si at dette er den feteste konserten vi har hatt gjennom alle tider på Norway Rock Festival, og det sier jo ikke så lite. Lydbildet var jo også helt enormt. Jeg er helt enig i publikums dom og vil nok også tror at et gjenbesøk av dette bandet ville blitt godt mottatt. Så vi får se hva vi finner på til neste år eller i årene fremover, sier en smilende bookingsjef Kjell Arne «Kelly» Aamodt.

Han retter samtidig en stor takk til alle band som har stilt opp for festivalen. Både headlinere, velkjente band, up-and-coming-band og ledende coverband bidro med sterke prestasjoner og stilte opp for festivalen til hyggelige bookingpriser.

Norway Rock Festival har kommet for å bli og det er bare å glede seg til 2017.  

 

Klar for full trøkk? Her er ukens oppdaterte «100 % punchy» spilleliste:

(inneholder bl.a. 3 fete Avatar låter)

For å følge spilleliste på Spotify: trykk her – Apple Music (TBA) – Tidal (TBA)

Spillelista består av 20 utvalgte Rockman anbefalte fete «100 % punchy» rockelåter som oppdateres ukentlig hver fredag. Hver uke når lista oppdateres vil det bli fjernet og tillagt et utvalg nye låter. Hvor mange låter som fjernes eller legges til vil alltid være en overraskelse. Men listen vil alltid bestå av 20 anbefalte «100 % punchy» låter. Dermed har du alltid også en ny fet og fresh spilleliste til å nyte i helgen og den påfølgende uken. Samtidig er det bare å glede seg til neste oppdatering. Dersom du legger til listen i din Spotify spiller så får du denne automatisk – rett inn i streamingspilleren din.

Hvilke bandønsker har du til Norway Rock 2017?

Skriv dine forslag på Rockman facebook tilhengerside ( her ).