Connect with us

Musikk

Pretty Maids er tilbake – Bekrefter første comeback konserter 2024

Published

on

Foto: Pretty Maid pressefoto 2023

Pretty Maids – et av de mest elskede og respekterte rockebandene i både Danmark og utlandet – er sammen igjen etter en fem års pause. De kan i dag annonsere sine første 2024-konserter, som spilles på de danske rock- og metalfestivalene Copenhell i København og Jailbreak i Horsens

Det danske musikkfenomenet Pretty Maids med originalmedlemmene Ronnie Atkins og Ken Hammer i spissen, er tilbake på frontlinjen av heavyrock og klar til å rocke scenene igjen med sin energiske opptreden og uforglemmelige låter. De Horsenske musikkveteranene opptrer for tredje gang på Copenhell og debuterer på deres lokale festival Jailbreak i 2024, som er 40-årsjubileet for utgivelsen av bandets debutalbum «Red, Hot and Heavy» fra 1984.

På grunn av en rekke forskjellige omstendigheter endte Pretty Maids opp med å ta en pause på slutten av 2019. -”Vi ville nok have foretrukket at holde pause af egen fri vilje og ikke på grund af de vilkår, vi blev ramt af, men det har ikke desto mindre været godt for os,” sier gitarist Ken Hammer

Pretty Maids har vært en hjørnestein i grunnlaget for den danske rock- og metalscenen helt siden 80-tallet. Musikken deres er en mektig blanding av hardrock og heavy metal, og deres skarpe hooks og fengende melodier har gjort dem til en viktig institusjon innen sjangeren i inn- og utland.

Bandet er en av de viktigste representantene for dansk rockemusikk, og de har gjennom årene oppnådd imponerende global suksess. Hitsingler som «Future World», «Red, Hot and Heavy» og ikke minst deres coverversjon av John Sykes/Phil Lynott-balladen «Please Don’t Leave Me» har stjålet både hjertene og sjelene til musikkfans verden over.

Gjenforeningen har skjedd mot alle odds: Vokalist Ronnie Atkins ble diagnostisert med kreft i 2019, og hans modige kamp mot sykdommen og hans utrettelige engasjement for musikk har inspirert både fans og musikere over hele verden. At han er tilbake på scenen med bandet er ikke bare et gjensyn, men også en feiring av hans sterke personlige kamp mot sykdommen.

«Det ble en for brå slutt på 2019. Vi hadde tross alt nettopp gitt ut vårt nyeste album, «Undress Your Madness», som vi ikke fikk spilt live i det hele tatt, fordi vi måtte avlyse turneen vår i begynnelsen av 2020, da det ikke var mulig å spille konserter hvor som helst», sier Ronnie Atkins.

Foreløpig er det konsertene på de danske nevnte festivaler som er bekreftet for 2024, men vi forventer at bandet legger ut på en større turnè og at flere datoer vil bli offentligjort etter hvert.

Kunne du tenke deg Pretty Maids til Norge i 2024?

– Har du opplevd bandet live tidligere?

Del dine kommentarer og gjerne bilder/ filmklipp på Rockman facebook (her)