Connect with us

vg-nett

Nytt norsk rockeband klar for gjennombrudd!

Published

on

Hva er vel ikke mer gledelig enn å oppdage ny musikk som treffer deg rett i rockehjertet?

Når dette i tillegg er skapt av norske artister, så blir desto gleden bare enda større.

Bandet Rover er nettopp et slikt norsk rockeband. Inspirert av artister som bl.a. Metallica, The Killers, Peter Gabriel, Paramore, John Mayer, Sevendust, Slipknot, Muse, Mew, The Mars Volta, Blink 182, Porcupine Tree, norske Span og Seigmen har bandet gjennom de siste 7 år arbeider målrettet med å skape sine egne låter og sin unike sound. Resultatet er et fantastisk helstøpt og gjennomført rockeband som består av 5 talentfulle dyktige  artister og  låtskrivere der alle er bosatt i Asker utenfor Oslo. Allerede etter første gjennomlytting av deres debut album så får man raskt  opplevelsen av at her er ingen ting overlatt til tilfeldighetene. Hele konseptet omkring Rover er imponerende profesjonelt musikalsk gjennomført. Med sine perfeksjonistiske detaljer i spennende egenkomponerte låter og helhetlig profil, så stiller man raskt spørsmålet om hvorfor i all verden dette bandet for lengst ikke har signert platekontrakt? Bandet er jo nærmest klar for internasjonal lansering som for kort tid siden forøvrig også vant prisen for beste up-and-coming artist i det norske bransjebladet MusikkPraksis.

Eksklusiv Rockmanpresentasjon:

xx

Bandets frontfigur, Troll (26) lead vokal og rytmegitar, begynte å skrive låter på engelsk allerede som 8-åring og tok opp gitaren da han var 13. Med stor sans for tekstene til Brandon Boyd i Incubus, kvantefysikk og kanaliserte bøker, svært fasinert av Nikola Tesla, med doktorgrad i Gessle samt hørt på Metallica i en lang perioden, så har dette kreative og musikalske hode allerede rukket å skape unik og spennende musikk for bandet. De øvrige medlemmer av bandet består av Silver (25) lead gitar og backing vokal, Johnny Rude (25) piano og synthesizers, Bommen (25) trommer, Andy Scav (23) bass.

«The Illumination»

Trackinglist: 1.Intro, 2.Brothers Of Light, 3.Perfect Violation, 4.Eye For An Eye, 5.Body Of An Animal, 6.Silverstorm, 7.Days Of Delay, 8.Realign, 9.Plate Of Tears, 10.Another Song, 11.The End Of All.

Arbeidet med deres debutalbum startet allerede i 2003, den gang under bandnavnet Lucid Dreams. I 2006 endres bandnavnet til Rover som er en eldgammel betegnelse på en vandringsmann. En omstreifer. Når NASA skal utforske nye planeter sender de først opp en Rover. En speider som sender tilbake nyheter fra det ukjente. Bandet likte disse assosiasjonene og ønsker å være nyskapende, i frontlinjen av utviklingen og tørre å gå nye veier. Debutalbumet «The Illumination» er et samlet bandprosjekt der hver og en av artistene har bidratt med sine komposisjoner.

– «Vi spiller drømmende, tung, catchy, intelligent, visjonær, alternativ, storslagen og egenartet musikk i populærformatet».

– «Vi kaller det rock».

Les mer om og lytt på utvalgte låter på Rover`s MySpaceside: trykk her>


 

Hva synes DU om det norske rockebandet Rover?

Skriv dine kommentarer og del disse med tusenvis av Rockmanlesere. 

 


 

 

Bli en del av rockegjengen!

Add Rockman som tilhenger på Facebook:

Som tilhenger får du bl.a. tilgang på artistbilder, nyheter og deltar samtidig automatisk i spennende musikkrelaterte konkurranser på Rockman hver måned!

 

 

Continue Reading
Advertisement