Connect with us

vg-nett

Hva kan vi forvente av festivalsommeren 2010?

Published

on

 

Bookingprogrammet så langt fra de ulike festivalene ser strålende ut. I år vil vi kunne oppleve tidenes beste kvalitetsmessige festivalsommer her hjemme i Norge. Etter noen turbulente festivalår med økonomisk kaos hos flere, bidro også finanskriseåret 2009 til en effektiv stopper for ukritisk pengebruk og dårlig finansiell styring. I tillegg til et stramt og vanskelig sponsormarked kreves det nå ekstra styrke og kreativitet i bookingarbeidet som jo er selve «festivalhjertet». Samtidig er nødvendighet av å ha etablere en profesjonell ledelse, god organisering og sterk økonomisk styring ekstremt viktig for videre eksistens. Når dette nå ser ut til å ha blitt ivaretatt av de fleste festivaler, så ser faktisk fremtiden for norske festivaler meget lys ut.

 Det essensielle for i det hele tatt å arrangere en musikkfestival er å opprettholde den musikalske drivkraften hos ildsjelene blant festivalarrangørene samtidig som man lytter til sitt publikum. Å arrangere en festival er mer enn å skape en musikkfest. En musikkfestival bidrar også sterkt til å motivere og rekruttere nye artister og ikke minst gi både disse og etablerte artister en scene for å kunne presentere sin musikk til et stort publikum. Den kulturelle og svært viktige rollen en festival betyr både lokalt og nasjonalt er sterkt undervurdert av mange. Norge trenger de store dominerende festivaler, men like viktig er det å støtte opp om de mellomstore og mindre festivaler og konsertarrangementer i byer og tettsteder. Totaliteten og mangfoldet er viktig for både å opprettholde og ikke minst styrke norsk populærmusikk. Støtt derfor opp din festival, ta med deg dine venner, nyt masse god musikk og kos dere i hyggelige omgivelser. Så kan du oppleve dette Ikke bare i år, men i mange år fremover. Er det ikke slik vi vil ha det?

 

Rockman tok en liten runde blant noen av våre  største musikkfestivaler for å måle pulsen for årets festivalarrangement…..så langt!:

 

Øyafestivalen v/PR sjef  Jonas Prangerød:

– Vi har kommet veldig godt igang med bookingen til årets festival og har på plass mange spennende norske og internasjonale navn. Artistene som er klare gir en smakebit på bredden i årets Øya-program. Av artisten vi har best tilbakemelding på så langt er Pavement, Motorpsycho, Iggy & The Stooges, Susanne Sundfør, La Roux, John Olav Nilsen & Gjengen og The xx. I tillegg har vi stor tro på at flere av de mindre artistene kommer til å vokse seg betydelig større i løpet av våren og sommeren. I fjor besto Øyafestivalen av over 250 konserter på fem dager. Vi regner med at det blir like mange i år. Vi forventer å få bekreftet flere norske og internasjonale navn i ukene som kommer, men normalt vil ikke programmet være komplett før i juni.

Hva er det som gjør Øyafestivalen spesielt attraktiv i år?

– Øya kombinerer på en unik måte utendørsfestivalens gleder med Oslo klubbliv. Vi byr på en større variasjon og bredde enn noen av de andre norske rockefestivalene, og man får mye musikkopplevelse for penga. På Øya-kontoret har vi selvsagt satt oss et mål om å skape den beste Øyafestivalen noensinne, og det har jeg stor tro på at vi får til.

Sjekk ut Øyafestivalens artistbookinger og hold deg oppdatert: trykk her>

 

  

Norway Rock Festival v/bookingsjef Kelly:

 – Jeg er veldig fornøyd med bookingprosessen så langt, spesielt med Megadeth som er en personlig favoritt. Vi har et vidt spekter og folk kan forvente seg både Rock n`Roll, Heavy Metal, Prog og Black Metal ifra 7 – 11 juli. Vi bombanderes i år med flere større konserter rundt om i landet, så det gir meg en del utfordringer. Kanskje en dag i fremtiden kan vi samle de alle på Norway Rock, men vi må vel i så tilfelle utvide festivalområdet tenker jeg. Vi gjør det beste vi kan ut i fra de midlene vi har til rådighet og prøver å holde oss litt på jorda og fremdeles bygge festivalen steg for steg uten å ta den altfor store risiko. Satser på at det er riktig vei å gå. Vi er godt igang med bookingen, men det er fremdelse mye bra i vente. Vårt siste kick off stopp blir med Kamelot 16 – 17 april på Sentrum Scene i Oslo….Be there!

Hva er det som gjør Norway Rock Festival spesielt attraktivt i år?

– Vi har 5 års jubileum og har i den forbindelse utvidet festivalen til 4 dager. Siden vi har et vidt spekter vil vi satse på at publikum skal kunne komme onsdag 7 juli og kose seg med mange fete konserter, god mat og drikke, ikke minst få den festivalfeelingen som Norway Rock har å by på helt frem til søndag 11 juli. Så lenge vi nå har utvidet med en ekstra da, bør det også være en litt større sjanse for at vi kan få  et glimt av solen i løpet av festivalen. Nytt av året er at vi har fri aldersgrense onsdag og torsdag. Det vil også bli satt opp en egen alkoholfri ungdomscamp disse dagene. Vil på vegne av alle ildsjelene i Norway Rock Aquad og meg selv ønske publikum velkommen til årets Rock & Metalfest i Norge. Det blir det uansett vær..!

Sjekk ut Norway Rock Festivals artistbookinger og hold deg oppdatert: trykk her>

 

Norwegian Wood v/festivalsjef Jørgen Roll:

– Søndag 13 juni med Mark Knopfler og likeledes Mastodon torsdag 10 juni er begge sterke navn og tydelig musikalske profiler de respektive dagene. Vi er fornøyd med bookingen så langt og gleder oss til fortsettelsen. Mark Knopfler-dagen er allerede i salg og vi er over halveis utsolgt allerede. Og det er før vi har laget Wood-annonser, plakater osv. Vi håper vi har det meste av programmet i boks før påske. Det er det samme puslespillet som alltid. Arbeidet er lettere nå etter 18 gjennomførte festivaler, fordi agenter og agencies vet hvem og hva vi er. Det vet alt funker hos oss. Det er i 2010 fremdeles ingen selvfølge mange steder. Jeg tror de 100 som kjøpte 4-dagers festivalpass før jul blir happy.

Hva er det som gjør Norwegian Wood spesielt attraktivt i år?

– Ingen grensesprengende saker tror jeg. Vi er antageligvis verdens hyggeligste festival og det er god lyd og god sikt for alle. Det beste av norsk musikk, blandet med nye og gamle venner fra det store utland. Og på Norwegian Underwood møter du rett og slett artister og band fra underskogen i norsk rock. Hva mer kan man ønske seg?

Sjekk ut Norwegian Wood`s artistbookinger og hold deg oppdatert: trykk her>

 

Hovefestivalen v/ pressesjef Gaute Drevdal:

– Med Muse og Them Crooked Vultures har vi fått inn to veldig sterke headlinere. De utfyller hverandre også på en veldig fin måte. Muse har vært en ønskedrøm helt siden starten i 2007, både for oss og for publikum. Det samme gjelder for den ekstremt sterke punk. og metalcore-lineupen vi har i år. Mange har ønsket seg band som Atreyu, Gallows og Everytime I Die veldig lenge. Vi har også fått på plass tre sterke klubbnavn med Florence + The Machine, Dizzee Rascal og Lindstrøm, i tillegg til perler som Neon Indian, Antlers, Japandroids og JJ. Men vi har jo egentlig bare såvidt kommet igang. Vi er jo ikke halvies en gang. Vi vil fortsette å jobbe for at Hove skal ha et av de mest fremtidsrettede og interessante festivalprogrammene. Vi har veldig bra artister i mellomskiktet på gang som vi gleder oss til å fortelle om.

Hva er det som gjør Hovefestivalen spesielt attraktiv i år?

– Programmet ser ut til å kunne bli vårt sterkeste noensinne. men i tillegg til konsertene er Hove et miniunivers med restauranter, klubber, kunstopplevelser i enestående flott natur. Det er mange små fester i festen og muligheten til å bli kjent med bra folk fra hele landet i løpet av en intensiv festivaluke. Hove har hele pakka, musikk, fest, kultur og natur. I fjor våknet jeg ute i skogen med et rådyr og en rådyrkalv som sto og stirret nysgjerrig på meg. Sånne opplevelser gjør at festivalen får en ekstra dimensjon.

Sjekk ut Hovefestivalens bookingartister og hold deg oppdatert: trykk her>

Mens vi venter!

xx

Sjekk ut flere av våre norske spennende musikkfestivaler:

Notodden Blues Festival, Slottsfjell, Buktafestivalen, Midnattsrocken, Parkenfestivalen, Storåsfestivalen, Jordunstfestivalen, Working Class Hero, Lost Weekend, Karmøy Geddon Metal Festival, Treungenfestival, Raumarock, Inferno Metal Festival, Månefestivalen, Hole In The Sky, Oslo Live Festival, Bergenfest, Stavernfestivalen, Canalstreet, Rjukan Rockefestival, Pstereo, Malakoff Rockfestival, Tahiti Festivalen, Vinjerock, GranittRock, Kartfestivalen, Steinkjerfestivalen, Fjellparkfestivalen, Målrock, Bragdøya Blues, Trænafestivalen, Riddu Riddu, Hamar Music Festival, Varangerfestivalen, Namsos Rockfestival, Eikerapen Rootsfestival, Landstreff, Førdefestivalen, Dalane Bluesfestival, Audunbakken Festivalen, Teipfest, Nidaros Bluesfestival, Kongene På Haugen,


Gleder du deg til festivalsommeren 2010?

Hvilken festival skal du på i sommer? Hvilke artister gleder du deg mest til?

Savner du din norske favorittfestival? Skriv om festivalen og kopier link til nettsiden nedenfor!

Skriv dine kommentarer og del disse med tusenvis av Rockmanlesere. 


Bli en del av festivalgjengen!

Add Rockman som tilhenger på Facebook:

Som tilhenger får du bl.a. tilgang på artistbilder, nyheter og deltar samtidig automatisk i spennende musikkrelaterte konkurranser på Rockman hver måned!

Continue Reading
Advertisement