Connect with us

Musikk

Norske rockere fikk personlig invitasjon fra avdøde «Lemmy»

Published

on

Foto: privat - NiteRain sammen med «Lemmy» på Rainbow i desember 2014

Frontfigur, grunnlegger og vokalist i det norske rockebandet NiteRain, Sebastian Tvednæs fikk sammen med sine bandkollegaer sitt livs opplevelse når den nå avdøde heavy metal legenden Lemmy fra Motörhead spontant satte gutta på gjestelista.

– Vi dro over 15. desember 2014 med 9 spillejobber i L.A området samt Vegas, forteller Sebastian. Konsertene var fantastiske, publikummet er virkelig tilstede under showene. Vi ankom i den rosa limousinen til Stefan Dahlkvist i Moods Of Norway på noen av showene på Whisky A Go Go. En plass vi forøvrig har spilt 6-7 ganger på totalt siden 2014. Alle vet at Lemmy hang i baren som er plassert ute, under tak. Der hadde han fått en splitter ny spillemaskin på enden av bardisken. Det er desember 2014. Det var hans spot. Han satt der flere ganger, men alle hang rundt og skulle være kompiser, og han var høflig, ba ingen stikke eller ville sitte i fred og spille. Han pratet med øynene stirret på skjermen, HVER dag.

Royal Machines som var et enormt band prosjekt med bl.a. Ozzy, Lemmy, Carla Coats, Dave Navarro m.fl. som skulle spille på Roxy denne spesielle kvelden. Det var lite folk på Rainbow, alle stod i kø utenfor Roxy eller var allerede inne. Noe som gav oss en enestående sjanse til å ønske Lemmy lykke til med gigen i kveld, samt fortelle at vi er Motörhead fans og det var en ære å møte han. Så snur han seg, ser på oss og smiler, og sier med hes whisky stemme:

– ¨Are you guys coming out tonight?¨

No sir, we don`t have tickets unfortunately¨. Så snur han seg 180 grader rundt og vinker bort en fyr og sier: – ¨Put these four guys on the list¨

…….boom, så var vi personlig invitert til showet hans.

(foto: privat – Sebastian Tvednæs og Lemmy på Rainbow desember 2014)

På bursdagen overakk vi han albumet vårt ¨Crossfire¨, og han husket oss, og var takknemlig for gesten. Desember 2015, fikk jeg gratis billett til Mötley Crüe sitt aller siste show på Nyttårsaften på Staples Center. jeg dro over på Juleaften kl 17 i Norge. Jeg var der et par dager før showet og tenkte at jeg skulle stikke opp på Rainbow og hilse på Lemmy. Dette var litt utpå ettermiddagen. Jeg bodde i en liten leilighet med en annen person rett bak Viper Room, som er rett ovenfor Whisky, Steinkast unna Rainbow,

Når jeg ca. kl 17. får på meg skinnjakka og skintight bukser og boots kommer jeg meg endelig ut. På veien opp møter jeg vår kjære venn og booking agent på Whisky. Hun gråter og er nesten ikke overrasket over å se meg, hun visste jeg skulle komme.

¨Lemmy died today¨….. Jeg forstår ingenting, tror hun kødder, forstår ikke helt hva som skjer, jeg er jo på vei opp for å hilse på Lemmy. Hva faen? ¨Lemmy died 4 pm¨ Jeg er sikker på at jeg sitter på verdens kjipeste nyhet før alle andre i Norge, og sender det videre til gutta i NiteRain hjemme i gamlelandet. Resten av den ferien bar stor preg av at Lemmy var borte. Var blomster overalt på plassen hans, Jack Daniels flasker, Marlboro pakker, bilder.. alt.

NiteRain fikk møte Lemmy flere ganger i løpet av første turen over, noe vi er ekstremt takknemlige for. han fikk skiva vår, vi tok noen bilder, vi skåla og han titta vekk fra skjermen når vi snakket med han. Tydelig at han var interessert i å snakke med oss.

Siden 2012 har NiteRain turnert i over 13 land som inkluderer bl.a. USA, Tyskland og Sverige. De spilte også under Tons Of Rock i 2015 og er i år på plakaten til både Norway Rock Festival og Sweden Rock Festival. Bandet som har sin opprinnelse fra Oslo og består av Adrian Persen (gitar), Morten Garberg (trommer), Frank Karlsen (bass) og Sebastian Tvedtnæs (vokal) har allerede fått skryt og positive tilbakemeldinger fra profilerte artister som bl.a. Tony Harnell (tidl. TNT), Sebastian Bach (tidl. Skid Row) og Phil Lewis (LA Guns).

Les også: NiteRain rett til topps på ukens «Hottest Topp 20»  

Mer om Motörhead og «Lemmy»Hedret med livstids ærespris –  Jeg blir pisst av at George Bush får leve –  Motörhead avlyser i Danmark – Dette spilte Motörhead i Gøteborg –Motörhead`s Lemmy Kilmister er død – Hva er dine favoritt Lemmy-sitater? – Lemmy hedres med egen statue – Bulldogen Lemmy i dyp sorg – Minnestund for Lemmy streames live – Her er Lemmys offisielle dødsårsak – Her er lesernes feteste Motörhead tatoveringer

Har du møtt noen artistlegender?

Send oss din historie: tips@rockman.no