Connect with us

Nyheter

Norske bluesrockere topper ukens offisielle NBF «Topp 10» liste

Published

on


(foto: promobilde)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Det norske unge og fremadstormende bluesrock bandet MK`s Marvellous Medicine «stormer» inn på Notodden Blues Festival offisielle «Topp 10» og kaprer imponerende både første og andreplassen på den høyt anerkjente spillelisten.

Det albumaktuelle unge fremadstormende Bergen baserte bluesrock bandet MK`s Marvellous får enda en grunn til å «heise flagget» de nærmeste dagene. Bandet topper ukens offisielle NBF «Topp 10» liste med imponerende hele to låter.

– MK`s Marvellous Medicine er i ferd med å ta Norge med storm. Nå skal de erobre Notodden. Ikke gå glipp av denne fantastiske gjengen! Frontfigur og musikalsk leder i MK`s Marvellous Medicine, Marie Kristin Dahle, er et uvanlig stort norsk bluestalent og gitarist. Sammen med Felix N. Rudi på trommer og Stian Brungot på bass lager Dahle ny og frisk gitar-musikk inspirert av ulike artister fra Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix,Susan Tedeschi og Amy Winehouse til The Beatles og Prince. Marie Kristin Dahle sitt største forbilde er Jimi Hendrix – både som gitarist og låtskriver. Bandets nye selvtitulerte album har fått meget gode omtaler. MK`s Marvellous Medicine blir garantert en av Notodden Blues Festivals nye publikumsfavoritter i 2016. – Notodden Blues Festival

Frontfigur Marie Kristin Dahle jubler for topp-plassering på ukens NBF «Topp 10»:

Det er kjempegøy at folk stemmer på oss og sangene mine! Jeg og bandet  har reist og spilt rundt om i Norge i et par år, så det er etterhvert  mange som kjenner oss. Vi gleder oss veldig til Notodden. Vi var der i 2014, og det ble en helt spesiell kveld på Bellman. Notodden er mer enn en festival, hele byen står jo på hodet! Vi har et publikum allerede, og mange er nysgjerrige Vi sees på Notodden!, – Marie Kristin Dahle 

Notodden Blues Festival «Topp 10» 2016

(spillelisten er oppdatert pr. søndag 15. mai 2016)

For å høre låtene i sin helhet:

Følg listen på Spotify ( trykk her ), Apple Music ( TBA ) eller Tidal ( TBA )

For å følge Rockman på Spotify ( trykk her )

Når du følger listen på Spotify så får du automatisk ny oppdatert spilleliste rett i Spotify spilleren din hver fredag i tiden fremover.

Her kan du sjekke ut oversikt over årets bekreftede Notodden Blues Festival artister

Populariteten til The Blues Brothers bekreftes

At nyheten om The Blues Brother tilbakekomst til årets Notodden Blues Festival var svært populært blir bekreftet denne uken der deres legendariske coverversjon av låta «Soul Man» som ble utgitt på deres debutalbum «Briefcase Full Of Blues» (1978) klatrer fra 7 plass og rett opp til 3. plass og pallpassering. Låta «Soul Man» er skrevet av Isaac Hayes og David Porter og utgitt første gang av den amerikanske soul/R&B duoen Sam & Dave i 1967.

Ja, vi elsker Bigbang

Det norske energiske rockebandet Bigbang som til stor glede for mange kommer tilbake til årets Notodden Blues Festival blir belønnet med sterk listeplassering med hele to låter. Deres signaturlåta «Girl In Oslo» som er fast inventar på alle Bigbangs konserter listedebuterte forrige uke på 8. plass og klatrer lynraskt nå opp på en sterk 3. plass. I tillegg debuterer nå også bandet med sin nydelige låta «Wild Bird» fra deres andre studioalbum «Electric Psalmbook» (1999) på en sterk 9. plass. En låt som forøvrig også fungerer fantastisk under akustisk fremførelse.

Tett kamp mellom Busk og Maarud

Andre spennende resultater fra ukens oppdaterte liste som er interessant å merke seg er gitargeniene Amund Maarud og Vidar Busk som begge debuterer med gode listeplasseringer. Amund Maarud plasserer seg sterkt på en 5. plass med låta «Grain Captain» fra sitt Spellemann-noiminerte album «Dirt» (2012) og Vidar Busk følger tett på og puster Maarud i nakken med låta «Drive On» fra sitt album «Venus Texas» (2001). Klarer Busk å kuppe plassen foran Maarud i løpet av uka? Følg med….

Spennende bluesinspirert folk/rock 

Et av de virkelige spennende bookinger til årets Notodden Blues Festival er det britiske folk/rock bandet The Waterboys. Frontfigur og hovedlåtskriver Mike Scott etablerte bandet i 1983 og har gjennom årene «vandret» gjennom ulike musikalske sjangerfaser der en rekke artister har kommet og gått. Mike Scott er Steve Wickham (el.fele og mandolin) de som har vært lengst medlem i bandet. Sistnevnte regnes forøvrig som en av verdens ledende rockefiolinister. The Waterboys har utgitt 11. studioalbum med en lang rekke meget sterke låter som bl.a. «Destinies Entwinded» (2015), «Fishermans`s Blues» (1988), «This Is The Sea» (1985) og «The Whole Of The Moon» (1985). Sistnevnte ligger nå på 7. plass på ukens toppliste.   

Legendariske The Fabulous Thunderbirds

Spennende er også listeplasseringen fra det legendariske blues/rock bandet The Fabulous Thunderbirds med låta «Tuff Enuff». Bandet som har flere svært vellykkede NBF besøk bak seg er også hedret med egen«Walk Of Fame» stjerne på Notodden. Låta «Tuff Enuff» (1986) er bandet store hit som også i sin tid plasserte seg med en sterk 10 plass på amerikanske Billboard Hot 100.

Walter Trout er sterkt tilbake

Lesere og publikum «heier» frem den nye låta «Gonna Live Again» fra Walter Trout som belønnes med 10. plass på ukens liste. Låta er hentet fra albumet «Battle Scars» (2015), et album som ble utgitt i etterkant av hans tøffe «nær døden» sykdomsopplevelse, men som han heldigvis overlevde ved hjelp av en vellykket levertransplantasjon i 2014.

Den offisielle topplisten NBF «Topp 10» 2016 gjennomføres i samarbeid mellom Notodden Blues Festival og Rockman Musikkmagasin og er basert på fortløpende resultater fra den pågående avstemmingen fra lesere og publikum. Listen består av lesernes/publikums egne anbefalte favorittlåter fra årets artister som skal opptre under festivalen som i år gjennomføres i perioden 4 – 7. august.

Savner du dine favorittlåter?

 

Sliter du med å få lagt inn din låt?

No prob. send oss en mail: tips@rockman.no med artist og låtnavn eller skriv det samme inn i kommentarfeltet på Rockman facebook tilhengerside.

Låta som du skriver inn i feltet nederst på listen ovenfor blir fanget opp av oss og så lagt inn manuelt på listen over fortløpende. Noen ganger kan det ta litt tid før den dukker frem, men ikke fortvil om det drøyer litt. Den kommer……garantert. 

PS! Spillelisten oppdateres neste gang fk. fredag 20. mai basert på gjeldende resultat av avstemmingslisten ovenfor. Avstemming og forslag til låter vil pågå helt frem til festivalstart og oppdateres fredager hver uke i tiden fremover.

Sjekk også: Her er Norges viktigste spilleliste «Hottest Topp 20»

Continue Reading
Advertisement